Radnje smještene u britanskoj tvrtki „Reynholm Industries“, serija prati nezgode i kaos troje djelatnika IT odjela: štreberskog genijalca Mossa, lijenog Roya i voditeljice odjela Jen, koja ne zna ništa o IT-u.
U britanskoj tvrtki „Reynholm Industries“, korporacijski neboderi puni su lijepih, sretnih ljudi koji doživljavaju jedan uspjeh za drugim. Pa, osim zaposlenika koji rade u podrumu, u IT odjelu. Dok njihovi kolege rade u fantastičnom ambijentu, Jen, Roy i Moss moraju raditi pod zemljom u mraku i groznom podrumu boreći se da se probiju u normalno društvo. Jen (Katherine Parkinson) je karijeristica koja teži uspeti se korporativnim ljestvama. Nažalost, zbog laganja u svom životopisu, postaje upraviteljica IT odjela. Problem je u tome što ne zna ništa o tehnologiji! Roy (Chris O'Dowd) i Moss (Richard Ayoade) čine IT odjel i dijele ljubav prema tehnologiji, znanstvenoj fantastici i neradu, ako je ikako moguće. Ne sviđa im se ideja da ih nadzire netko tko ne zna ništa o računalima. Budući da Roy i Moss vjerojatno znaju puno o računalima, ali vrlo malo o radu s ljudima, Jen preuzima ulogu „upraviteljice odnosima“ kako bi u tom procesu pomogla i dečkima i samoj sebi. Serija „IT-ovci“ je razigran i pomalo nadrealan pogled na dno svake tvrtke, IT odjel.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.