Svijet paleontologije doživljava zlatno doba: više je vrsta fosila iskopano u proteklom desetljeću nego u posljednjih dvjesto godina, otkako postoji ova znanost. Zahvaljujući novoj tehnologiji kombiniranja genetike, etologije, geologije pa i fizike čestica, paleontolozi mogu iznova formirati ogranke koji nedostaju na stablu života. Pretpostavke se osporavaju, a pravila mijenjaju. Paleontolozi sad napokon mogu odgovoriti na tri ključna pitanja: odakle potječu kukci, odakle potječu ptice te odakle potječu sisavci.
Uz potporu vodećih svjetskih znanstvenika te zahvaljujući ultrarealističnoj 3D računalnoj grafici ova trodijelna serija nam na ekrane dovodi zaboravljena stvorenja i istražuje ideološke prijepore i prevare koje su popratile njihovo otkrivanje.
Vođena kao paleontološko istraživanje, serija nam omogućuje da se predamo uzbudljivoj suvremenoj pustolovini. Kako bi se ilustrirala akcija, kombiniraju se snimke životinja pronađenih u odličnom stanju, krajnje realistične rekonstrukcije malo poznatih stvorenja uz pomoć računalne grafike, zatim rendgenske snimke modernih životinja te razgovori sa znanstvenicima. I na terenu i u laboratoriju svaka epizoda prati nekoliko međunarodnih stručnjaka.
Danas se paleontolozi oslanjaju na iste laserske skenere i tomografiju kakva se koristi u medicini, kao i na prikaze dobivene elektronskim mikroskopom i rendgenskim zrakama, kako bi usporedili anatomiju živih i neživih životinja. Rabe čak i veliki akcelerator čestica sinkrotron da postignu 3D prikaz stvorenja okamenjenih u stijenama.
Pratit ćemo znanstvenike dok se kreću svijetom vrijednim strahopoštovanja, gdje ćemo se micati s puta velikim grabežljivim dinosaurima, uklanjati s letnih koridora vretenaca većih od galebova i izbjegavati krda golemih perjem prekrivenih tiranosaura.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.