Izvršni producenti, višestruki dobitnici Emmyja Tom Hanks i Gary Goetzman (John Adams i The Pacific za HBO) te dobitnik Emmyja producent Mark Herzog (Gettysburg za History Channel), donose nam Devedesete (The Nineties) i vraćaju nas u vrijeme predsjedničkih mandata Georgea H. W. Busha i Billa Clintona, tehnoloških trijumfa i terorističkih tragedija, revolucije grungea i ulaska hip-hipa u mainstream, rasnih sukoba od Los Angelesa do New Yorka. Serija nam pruža prikaz prijelomnog novog doba televizije, a upravo nam je ona omogućila uvid u desetljeće koje je označilo početak današnjeg načina života.
Rijetko koje desetljeće ima tako dramatičan početak kao devedesete. Svijet se tek oporavljao od pada Berlinskog zida kad se na globalnoj pozornici odigrao niz izvanrednih događaja: pad istočnoeuropskog komunizma, oslobađanje Nelsona Mandele u Južnoj Africi, ponovno ujedinjenje Njemačke, Zaljevski rat i raspad Sovjetskog Saveza. U Sjedinjenim Državama izborna pobjeda Billa Clintona nad Georgeom Bushom označila je političku smjenu straže jer je poslijeratna generacija zamijenila ratnu. Vječna američka tema, rasni odnosi, dobili su još veću važnost kad su dvije kontroverzne presude na suđenjima u Los Angelesu otkrile trajne podjele u društvu. No sve više izabranih afroameričkih javnih dužnosnika i sve veća važnost afroameričke kulture probudili su nadu. Tijekom cijelog desetljeća vodila se borba s terorizmom kod kuće. Pokušaj rušenja tornjeva Blizanaca u New Yorku je propao. Nažalost, sličan pokušaj rušenja savezne zgrade u Oklahoma Cityju bio je uspješan.
Grunge, hip-hop i boy bandovi glazbeno su definirali desetljeće jer su umjetnici poput Nirvane, Tupaca Shakura i NSYNC-a ponudili nevjerojatnu glazbenu raznolikost. Televizijske emisije profitirale su od sve veće iskrenosti i kreativnosti i niz kabelskih mreža nudio je nešto za gotovo sve ukuse i interese. Nacija je bila opsjednuta rješavanjem zagonetke Twin Peaksa, a Jerry Seinfeld i Tony Soprano postali su svima poznata imena. Naravno, sve se nepovratno promijenilo, od kulture do trgovine, izumom interneta i World Wide Weba. AOL je pokušao povezati sve ljude, činilo se da Microsoft vlada svijetom, a Y2K je prijetio da će sve to silom zaustaviti.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.