U jednoj pomalo netipičnoj porodici koju čine baka, unuci Nađa i Vuk i Nađin stalno prisutni drug Miloš, pokazaće se da književni pojmovi nisu vezani samo za školu i časove.
Na duhovit, zanimljiv način, kroz razne situacije i odnose članova porodice, biće objašnjeni termini poput epiteta, fantastike, ironije, groteske ... Nesvesna koliko su ti pojmovi prisutni u njenom svakodnevnom životu, porodica ima jednu prednost - najmlađeg člana, Vuka, koji sa lakoćom uočava da su svakodnevna komunikacija i razne situacije "preplavljeni" metaforama, anegdotama, metonimijom, tokom svesti i raznim drugim pojmovima književne terminologije.
Serija "Književno blokče" imaće deset epizoda od po deset minuta, a svaka epizoda baviće se jednim pojmom. Serija je namenjena pre svega starijim osnovcima i srednjoškolcima, ali i najširem gledalištu.

Bilo je na kanalima:

RTS Poletarac  RTS2  RTS SVET  RTS1  

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.