Od 28. februara, tokom narednih 13 nedelja, u 20.00 na Drugom programu RTS-a gledaćete dokumentarnu seriju Balkan!. Autor serije je Miodrag Ćertić, poznat po zapaženom serijalu "Art trileri" iz 2017. godine.

Ovoga puta on svoj objektiv usmerava na fenomene našeg poluostrva, od samog nastanka brenda Balkan, preko vekovne tradicije kohabitacije raznih etničkih i verskih grupa na malom prostoru, uz osvrte na povremene konflikte, pa do aktuelnih problema vezanih za razvoj, međusobno razumevanje, ali i depopulaciju i gotovo večito mešanje velikih sila. Ekipa serije je snimala u svih 12 balkanskih zemalja, a u potrazi za odgovorima posetila je i Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Francusku, Austriju i Italiju.

Bilo je na kanalima:

RTS1  RTS SVET  RTS2  

PREPORUKE
  • Priče s Istoka (2006)

    image
    Odvažne, neispričane priče iz cijele Azije i Pacifika. Al Jazeerin dubinski, tjedni program o aktualnostima iz najnaseljenije regije svijeta.
  • ARD-Buffet (1998)

    image
  • Tendance XXI (2015)

    image
    Trendovi 21 vijeka.
  • Ture kroz avanture

    image
    Emisija „Ture kroz avanture“ je tu da vam na jedan neposredan način približi razna neotkrivena blaga Balkana. Ova emisija ističe najautetničnije objekte naših...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.