Pošto Ford Cortinu zamijeni Audijem Quattrom, inspektor Gene Hunt zasukat će rukave i ući u osamdesete godine 20. stoljeća u nastavku izvrsne BBC-jeve serije "Život na Marsu" koja je u Velikoj Britaniji dobila same pohvale kritike. U novoj nas seriji očekuju isti zločini, ali u drugo vrijeme.
Omiljen politički nekorektan policajac, potpomognut suradnicima Rayom i Chrisom, nalazi se u 1981. i odlučno se bori protiv 'južnjačkih tetkica', ološa u britanskom glavnom gradu. Detektiv Chris Skelton postao je tehnološki čarobnjak u nadzornoj ekipi i očito je uhvatio korak s vremenom, kao i detektiv Ray Carling koji žarko želi upoznati londonski noćni život. Međutim, Gene ne očekuje da će ga staviti da radi u tandemu s privlačnom i inteligentnom detektivkom Alex Drake.
Alex, samohrana majka kćeri Molly, brzo napreduje u Metu. U suvremenoj 2008. godini spretno primjenjuje izradu psiholoških profila za hvatanje sumnjivaca. Kada Alex i njezinu kćer otmu, Alex se odvaži na pokušaj bijega koji završi strašnom nesrećom.

Alex se odjednom nađe u 1981. s likovima koji su joj poznati, ne samo iz vlastita života, nego i iz detaljnih izvještaja koje je zabilježio nitko drugi do Sam Tyler i koje je Alex prije toga mjesecima studiozno proučavala. Alex se, 'otrgnuta' iz svog svijeta u kojem vlada ravnopravnost spolova i poštovanje nađe pred bezobraznim Geneom u neoromantičnom Londonu 80-ih godina, a u ušima joj zvone Adam Ant, Roxy Music i The Human League. Alex i Gene frustrira tvrdoglavost onog drugog te napetost među njima raste. No kada se dva diva sudare, postaje jasno da je u pitanju nešto više od obične poslovne napetosti.

2008. serija je osvojila nagradu TV Quick & TV Choice za najbolju novu seriju, sljedeće godine istu nagradu za najbolju seriju te najbolju glavnu ulogu (Philip Glenister), a 2008. je nominirana u svim glavnim kategorijama (najbolja serija, najbolja muška uloga i najbolja ženska uloga) za Nacionalne TV nagrade. Prva sezona serije na TV festivalu u Monte Carlu nominirana je u kategoriji najbolje TV serije. Autori serije su Matthew Graham (Život na Marsu, Doctor Who, Vrhunski prevaranti) i Ashley Pharaoh (Život na Marsu, Vrhunski prevaranti).

Bilo je na kanalima:

Nova S  HTV2  HTV1  PlayboyTV  

PREPORUKE
  • Bez traga (2002)

    image
    Viši agent Jack Malone, strog, ali suosjećajan, predvodi predanu ekipu znajući da se, kad netko nestane, radi o sekundama. Njegovi suradnici su: Samantha Spade,...
  • Plava krv (2010)

    image
    Serija prati život obitelji Reagen, čija je glava obitelji Frank Reagan (Tom Selleck), policijski načelnik. Njegova kći Erin (Bridget Moynahan) je pomoćnik...
  • Ekipa za očevid (2000)

    image
    U gradu kocke i zabave, koji živi danonoćno, kriminal nikada ne spava. Las Vegas je grad instant-uspjeha, prepun igara na sreću za one naivne i sretne, krcat...
  • Zakon i red: Organizirani kriminal (2021)

    image
    Christopher Meloni se u ulozi Elliota Stablera, nakon teškog osobnog gubitka, vraća u NYPD i bori protiv organiziranog kriminala. Stabler ponovo želi izgraditi...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.