Arheolog dr. Jago Cooper istražuje nevjerojatnu kulturu američkog sjeverozapada. Britanska Kolumbija i država Washington dom su nebrojenim i raznolikim zajednicama već više od deset tisuća godina.
Istražujući nevjerojatnu i otpornu kulturu američkog sjeverozapada, arheolog dr. Jago Cooper u dvodijelnom nam dokumentarcu otkriva jednu od najzanimljivijih priča u ljudskoj povijesti. Protežući se na dvije tisuće i dvjesto kilometara vjetrovite i stjenovite obale onoga što danas nazivamo Aljaškom prevlakom, Britanska Kolumbija i država Washington već više od deset tisuća godina dom su stotinama različitih i složenih zajednica čija je kultura najduža trajna kultura u Americi i čiji su nastanak i jedinstvenost redefinirali razvoj ljudskih društava.

Bilo je na kanalima:

Viasat History  

PREPORUKE
  • Sukob bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Zapis o zemlji

    image
  • Megapolis: Otkrivanje drevnog svijeta (2019)

    image
    Atena, Aleksandrija, Tikal i Rim: ti su legendarni gradovi neka od najpoznatijih svjetskih arheoloških nalazišta, no još uvijek nisu otkrili sve svoje tajne....
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.