Emmyjem nagrađivani producenti Tom Hanks i Gary Goetzman u suradnji s HBO-om i Emmyjem nagrađivanim producentom Markom Herzogom donose nam dokumentarnu seriju "Osamdesete" koja istražuje pojedince i događaje koji su oblikovali desetljeće posebnosti i krajnosti. Korištenjem rijetko viđenih arhivskih snimaka i intervjua s novinarima, povjesničarima, glazbenicima i televizijskim osobama kao svjedocima povijesti, "Osamdesete" će sagledati Reaganovo doba, AIDS, kraj hladnog rata, korupciju na Wall Streetu, tehnološki procvat, širenje televizije i razvoj glazbene scene.
Slavni citat Charlesa Dickensa o Francuskoj revoluciji, "Bila su to najbolja vremena, bila su to najgora vremena", lako bi se mogao primijeniti i na osamdesete. Svijet je susprezao dah dok se hladni rat između dviju nuklearnih supersila primicao gotovo čudesnom i mirnom završetku. No svijet je otkrio i tajanstveni virus za koji nije bilo lijeka i koji je izazvao pandemiju. Brokeri s Wall Streeta postali su nove rock zvijezde kad je tržište vrijednosnih papira nakon slabog poslovanja u 70-ima dobilo snažan zamah u 80-ima. No, gospodarski procvat doveo je do materijalne neumjerenosti i korupcije, zbog čega su neki osamdesete gledali kao novo pozlaćeno doba. Rođeno je osobno računalo i započela je tehnološka revolucija. Svijet glazbe otkrio je hip-hop, MTV, Princea i U2, ali izgubio je Johna Lennona. Serije "Hill Street Blues", "St. Elsewhere" i "Kafić Uzdravlje" unijele su novu sofisticiranost u televizijsko pripovijedanje, ali svi su se i dalje pitali: "Tko je pucao u J. R.-a?" Tijekom desetljeća Ronald Reagan ostavio je svoj trag kao malo koja javna osoba. Uživao je u dotad neviđenoj popularnosti i uspjehu na izborima, ali izdržao je i skandal u Bijeloj kući koji umalo da nije minirao njegov predsjednički mandat.

Bilo je na kanalima:

HTV2  HTV3  HTV1  Nitro  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.