Hindafing je bavarska serija, u kojoj je prikazana korumpiranost lokalne politike u malom (izmišljenom) mjestu Hindafingu, negdje između Ingolstadta i češke granice. Privatno do grla zaduženi i ovisnik o crystal methu, gradonačelnik Alfons Zischl mlađi (Maximilian Brückner) želi stvoriti novi imidž svog mjesta, koje je smješteno usred zastarjele industrijske zone i od zatvorene ratne nacistističke tvornice konzervi napraviti bio shopping centar Donau Village (Dunavsko Selo, engleski), pored izlaza s autoputa A9. Ali to nije njegov prvi "poduzetnički" projekt. Većinu svog novca je skrhao u nikad dovršeni vjetropark (vjetroelektrane). Nakon smrti svog oca, Alfonsa Zischla starijeg, otvara mu se mogućnost da dođe do njegovih crnih fondova. Ali da bi došao do njih mora se obratiti pokrajinskom poslaniku Pfaffingeru (Jockel Tschiersch), koji od njega traži da primi 50 izbjeglica kao protuuslugu.
Koncept je nastao u saradnji Bayerischen Rundfunk (javni emiter za Bavarsku) i Hochschule für Fernsehen und Film (visoka škola za televiziju i film) iz Münchena. U nekim aspektima serija podsjeća na Fargo ili Breaking Bad, ali ne nedostaje joj nimalo originalnosti, tako da je pobrala brojne nagrade. Takođe je Fox 21 Television Studios otkupio prava za US-remake, pa ćemo uskoro vjerovatno gledati i veoma zaduženog i ovisnog o drogi gradonačelnika nekog američkog malog mjesta.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.