''Korni Kornjača'' priča je o istoimenom junaku i njegovu pratitelju psu čuvaru Dum Dumu, koji vode herojske bitke protiv zločinaca i spašavaju kraljeve, kraljice, djeve i druge koji su u nevolji. Vitlajući svojim vjernim mačem, hrabri Korni kreće u akciju poznatim povikom: “Kornijevim korakom”. Tijekom svojih avantura, Korni koristi mač kao oružje, dok u uvodnoj sceni Dum Dum i on posežu za šmrkom kojim se bore protiv zmaja koji riga vatru ili konopcem da svežu hobotnicu... Premda nije posebno bistar, uvijek uspije u svome naumu, a unatoč vještini mačevanja, Korni riječ ''mač'' uvijek izgovori pogrešno.
''Korni Kornjača'' animirani je crtani film nastao davne 1962. godine u legendarnom studiju Hanna Barbera, domu nekih od najpopularnijih crtića svih vremena, poput Obitelji Kremenko ili Scooby-Dooa. Glas Korniju posudio je Bill Thompson, dok je njegovu vjernom psu čuvaru svoj glas dao Alan Reed, koji se proslavio kao Fred Flinstone.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.