Ove riječi s uvodne špice kojima počinje dokumentarno-filmska serija "Godine za pamćenje" autora Hrvoja Juvančića možda i najbolje opisuju o čemu se u seriji radi i koja joj je umjetnička težnja.
Zamišljena kao almanah najvažnijih događanja u Hrvatskoj od 1964. godine, s težištem na svakodnevnom životu, a ne politici, kao što je uobičajeno, serija nas vodi, u nekome nostalgično, a nekome obrazovno putovanje u našu zajedničku prošlost.
Prve 3 epizode Hrvoje Juvančić pripremio je istražujući i pregledavajući više od 1600 arhivskih jedinica Hrvatske televizije iz 1964., 1965. i 1966. godine, iz kojih su izabrani najzanimljiviji kadrovi i reportaže. Uz pomoć stručnog suradnika, povjesničara dr. Igora Dude, tako sistematizirani materijal zatim je spojen u zanimljive polusatne priče o zbivanjima u tim davnim godinama za pamćenje.
U seriji se kao suvremeni komentatori filmske arhive pojavljuju i brojni sudionici tih događaja, a uz uglavnom crno-bijele snimke, serija je obogaćena i brojnim grafičkim kolor materijalima iz tog razdoblja: razglednicama gradova, reklamama, markama i stripovima.
Neka putovanje vremenskim strojem počne!

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.