Svako desetljeće u američkoj povijesti iznova je odredilo tu zemlju i ostavilo svoj trag. No malo je desetljeća imalo toliki učinak kao šezdesete. Događaji u tih burnih deset godina u tolikoj su mjeri preoblikovali SAD da bi netko iz 1960. jedva prepoznao Ameriku iz 1969. Televizija je na svakom koraku pomagala ustrojiti i omogućiti tu promjenu.
U šezdesetima su se zbili i vrhunac liberalnog aktivizma i pojava konzervativnog pokreta, što je naposljetku preusmjerilo američku politiku. Bilo je to desetljeće kad se Amerika napokon suočila s rasnom nepravdom i počela je ispravljati trudom nekih od najhrabrijih građana u svojoj povijesti. Bilo je to desetljeće kad su žene počele preispitivati svoju tradicionalnu ulogu u kući, na radnome mjestu i u društvu. Sport, sveučilišni i profesionalni, integrirao se i komercijalizirao. Iz perspektive kulture, počeli smo slušati radikalno drukčiju glazbu, gledati drukčije filmove u kinima i emisije na televiziji. Šezdesete godine 20. stoljeća bile su desetljeće u kojemu se Amerika iz zemlje općeg konformizma pretvorila u zemlju koja poručuje "Čini kako te volja".
Dokumentarna serija "Šezdesete" istražuje i ispituje zašto je to desetljeće postalo toliko značajno razdoblje i kako te još i danas ostaje fascinantna epoha. Korištenjem arhivskih snimki serija prenosi nepatvoreni ugođaj toga vremena. Događaji su prikazani kronološki, ali je obrađeno deset tema: Hladni rat, Građanska prava, Atentat na JFK-a / Warrenovo izvješće, Britanska invazija, Televizija, Vijetnam, Ljeto ljubavi, 1968., Društvena promjena te Znanost i tehnologija. Isprepletanjem raznih događaja i osoba koji su utjecali na šezdesete i njima dominirali, donosimo vam portret tog značajnog desetljeća koji i zabavlja i prosvjetljuje.
"Šezdesete" neće samo nanovo istražiti poznato nego će razotkriti i nepoznato.

Bilo je na kanalima:

HTV3  HTV1  

PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.