U studiju "Angel Miladinov" na Prisavlju bit će postavljene 3 kuharske pozicije. Dvije od njih bit će natjecateljske, i na njima će se u pripremanju istog jela natjecati "izazivači“ - kuhari amateri - protiv popularnih profesionalnih TV kuhara, a na trećoj poziciji gostovat će poznati inozemni kuhari. U borbi za vrijedne nagrade protiv "izazivača“ iz različitih krajeva Hrvatske ogledat će se poznata četvorka kuhara: Lidija Kralj, Tomislav Špiček, Slavko Večerić i Marko Perić.
Pravo na izbor jela u natjecanju imaju "izazivači“, čija ekipa može biti sastavljena od dva člana (npr. prijatelji, vatrogasci, lovci, susjedi, bratići…), tri (tri pajdaša, obitelj, udruga, svirači, glumci amateri) ili četiri člana (npr. obitelj i stara baka, kolege s posla, lugari, prijatelji…). Kombinacije su razne i mnogobrojne, a kad je "izazivača“ više, natječu se protiv dva kuhara.
Odluku čije je jelo s natjecateljskih pozicija ukusnije pripremljeno donosi tročlani ocjenjivački sud. Predsjedniku i stalnom članu ocjenjivačkog suda, gastro ekspertu Zlatku Gallu priključit će se jedna poznata osoba iz svijeta estrade, sporta, znanosti, i jedan proizvođač domaćih hrvatskih proizvoda (vinar, maslinar, proizvođači kulena, pršuta, sira, meda, kolača itd.)
Pobjednik emisije osvaja bon u vrijednosti od 4000 kuna, a drugoplasirani će se "utješiti“ s 2000 kuna na svome računu. Nagrade koje će u emisijama osvojiti kuhari Špiček, Večerić, Kralj i Perić idu u zajednički fond i bit će dodijeljene u humanitarne svrhe. I naši gledatelji mogu osvojiti 3000 kuna za Recept mjeseca, ako u redakciju emisije pošalju recept jela koje najradije pripremaju u svojoj obitelji i ako ga ekipa odabere kao najbolji recept mjeseca. Glazbu za špicu emisije napisao je Livio Morosin, a animaciju potpisuje Danilo Dučak.

Bilo je na kanalima:

HRTInt.  HTV2  HTV1  

PREPORUKE
  • Škola kuhanja

    image
    Za kuvanje kažu da je lako, ali ga treba naučiti. Za mnoge bauk, za profesionalce samo igra, pripremanje hrane je životna potreba i najčešće obaveza. Slobodan...
  • Čini i začini

    image
    Aleksandra Stefanović za sebe kaže da je hedonista i porodični hedonistički kouč, šefica porodične kuhinje, autorka i menadžer Porodičnih gastronomija. U zabavnom...
  • Food lovers

    image
    Porodični šou u kome će se prepoznati mnogi – serijal bračnog para, popularne pevacice Zoe Kida iz grupe Zemlja gruva i njenog muža Predraga, koji je bio kuvar na...
  • Кошмари в кухнята

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.