Putovanje kroz vrijeme, razvod, ljubav i tajni agenti iz budućnosti!
Nova danska pustolovna serija za djecu Vremeplov napeta je priča o tinejdžerici Sofie čija je najveća želja da se njezini razvedeni roditelji pomire. U nastojanju da ih do Božića ponovno spoji ona putuje u kroz vrijeme, zajedno sa svojom prijateljicom iz budućnosti, kako bi promijenila događaje iz prošlosti. Međutim, uskoro shvaća da poigravanje sa sudbinom ima ozbiljne posljedice...
13-godišnje Sofie želi ponovno spojiti svoje razvedene roditelje do 24. prosinca kako bi kao obitelj zajedno proslavili Božić. Uz pomoć svog djeda izumitelja Sofie dobiva priliku putovati kroz vrijeme i na taj način izmijeniti sudbinu braka svojih roditelja.
Ali pri povratku u sadašnjost (2014.), poslije putovanja u 1984. godinu, ona otkriva da su promjene imale ozbiljne posljedice koje se tiču ne samo njezinog mlađeg brata i roditelja, nego i cijelog gradića u kojemu živi.
Sofie zajedno sa svojom suputnicom kroz vrijeme, buntovnicom Dixie, sada mora ispraviti probleme koje je stvorila. Njihov je zadatak time teži što Sofie i Dixie neprestano proganjaju dva vrlo uporna, iako nesposobna, vladina agenta. Ta potjera odvodi naše protagonistice 30 godina u budućnost. Tijekom putovanja Sofieno shvaćanje roditelja, Dixie i same sebe počinje se mijenjati. Sofie na kraju ipak provede savršenu Badnju večer, ali ona je daleko od toga kakvom ju je zamišljala.

Radnja serije zbiva se u tri vremenska perioda:

Prošlost: 1984. godina
Sofie i Dixie putuju natrag u 1980-e, u vrijeme živopisnog djetinjstva Sofienih roditelja. To mijenja sudbinu njezinih roditelja jer prema Sofienu mišljenju, njezini bi roditelji trebali biti zajedno, a ne razvedeni (što u sadašnjosti jesu). Ali kada sve krene po zlu, Sofie nema drugog izbora nego ponavljati putovanje u prošlost i budućnost između 1984. i 2014. godine kako bi ispravila velike promjene koje je prouzročila.

Sadašnjost: 2014. godina
U nastojanju da izmijeni sudbinu svojih roditelja, Sofie uzrokuje niz sve većih nevolja. Kao prvo, zbog njezinih djela njezin mlađi brat više ne postoji, a čini se da su se i osobnosti njezinih roditelja također promijenile. Uz to, Sofie u prošlosti izgubi knjigu iz povijesti, koju potom pronađe dječak koji kasnije postane mjesni propovjednik te uz pomoć ove knjige "predviđa" događaje u sadašnjosti i tako stekne veliki utjecaj u zajednici. Kako serija odmiče, Sofie nastoji unijeti red u kaos koji je prouzročila.

Budućnost: 2044. godina
U godini 2044., iz koje potječe Dixie, putovanje kroz vrijeme je moguće, ali je protuzakonito. Postoji čak i obavještajna agencija Tempus čiji je glavni zadatak uhvatiti vremenske putnike i spriječiti mijenjanje povijesti. Ti Tempusovi agenti tragaju za Dixie, a agenciju osobno vodi upravo - odrasla Sofie.

Ta su tri vremenska perioda smještena u božićno vrijeme te nam otkrivaju više o Sofie i cijeloj njezinoj obitelji, o njezinim roditeljima dok su bili djeca te o njezinoj baki i djedu kao mladom paru.
Sofie doslovno bježi sama od sebe, i kao dijete i kao odrasla, a cijela je radnja blisko povezana s temama Božića i razvoda.
Zbog svojih putovanja kroz vrijeme i prostor Sofie na kraju ipak shvati da nije odgovorna za razvod svojih roditelja i da ne želi promijeniti njihov karakter. S druge strane, shvaća da je upravo ona ta koja treba promijeniti stajalište o svojoj obitelji i prihvatiti razvod svojih roditelja.
Inspiracija za DR-ovu seriju, snimljenu 2013. godine, u jednakoj su mjeri film Povratak u budućnost i filmovi žanra romantične komedije. Serija je snimljena u koprodukciji s NRK-om, Yle5, SVT-om i NDR-om, uz potporu Nordic Filma, TV Funda i Northern Vision Foundationa.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.