Entourage je polusatna humoristična serija HBO-a čiji je izvršni producent Mark Wahlberg (koji gostuje u prvoj epizodi), a bavi se svakodnevnim životom zgodnog mladog glumca Vincenta (Vincea) Chasea i njegove trojice prijatelja - Erica, Drame i Turtlea - u današnjem Hollywoodu. Serija se oslanja na iskustva ljudi iz filmske industrije, pa i Wahlbergovo, kako bi prikazala razuzdani život zvijezda, koji udara u glavu, kao i koliko je teško ostvariti istinski odnos i umjetničku ispunjenost u brzom svijetu šoubiznisa.
Entourage je sniman na nizu lokacija u Los Angelesu i priča priču o četiri dugogodišnja prijatelja iz newyorškog Queensa koji dijele uspone i padove brzog hollywoodskog života. Ovdje su rizici veći, a novac i iskušenja nadmašuju sva njihova očekivanja. Fiktivna priča odvija se u stvarnom svijetu losangeleskih filmskih studija, noćnih klubova i vila, a kroz život četvorice prijatelja, koji zajedno žive, jedu i zabavljaju se u hollywoodskoj vili plaćenoj novcem od Vinceovih filmova, prolaze mnogobrojni glumci i zvijezde.
Entourage je prva produkcijska suradnja HBO-a i Marka Wahlberga, jedne od hollywoodskih zvijezda koje postižu najveći uspjeh na kino-blagajnama. Otkako se, nakon uspješne karijere modela i repera Markyja Marka početkom 1990-ih, bacio u glumačke vode, Wahlberg glumi u brojnim filmskim hitovima - Renesansni čovjek, Dnevnik košarkaša, Strah, Kralj pornića, Tri kralja, Oluja svih oluja, Planet majmuna i Dobar posao u Italiji. Wahlberg, čiji zvjezdani status ima više dodirnih točaka s fiktivnim Vinceom Chaseom, jedan je od izvršnih producenata Entouragea, a gostuje i u seriji.

Stalna glumačka postava uključuje neke od najdarovitijih hollywoodskih mladih glumaca. Adrian Grenier (The Adventures of Sebastian Cole, Hart's War, Cecil je poludio) je privlačan mladi glumac Vince Chase čija karijera upravo doživljava uzlet. Dok s lakoćom tone sve dublje u slavu, Vince se okreće prijateljima iz rodnoga grada kako bi s njim uživali i držali ga na zemlji. Kevin Connolly (Antwone Fisher, John Q, Devious Beings) glumi nekadašnjeg rukovoditelja restorana brze hrane Erica koji uči hollywoodska pravila pokušavajući pomoći Vinceu da donese prave poslovne odluke. Kevin Dillon (The Doors, Platoon, True Crime) je Vinceov polubrat Drama čija je skromna glumačka postignuća zasjenio Vinceov munjeviti uspjeh. Jerry Ferrara (Jednom nogom u grobu, Leap of Faith) glumi Turtlea, servilnu dobričinu uvijek u potrazi za zabavom. A Jeremy Piven (Old School, Chasing Liberty, Mrak film) glumi Arija Golda, Vinceova agresivnog, moćnog agenta koji se često sukobljava s Ericom oko odluka.
Stalne gostujuće zvijezde su Debi Mazar (The Tuxedo) kao Vinceova promotorica Shauna, Samaire Armstrong (O.C.) kao Arijeva pomoćnica Emily i Monica Keen (Undeclared) kao Ericova bivša djevojka Kirsten. Uz Wahlberga u seriji gostuju i druge hollywoodske zvijezde - Jessica Alba, Luke Wilson, voditelj talk-showa Jimmy Kimmel, Sara Silverman. Pilot epizodu režirao je David Frankel (HBO-ove serije Združena braća i Seks i grad), a scenaristi su autor serije Doug Ellin (Kissing a Fool) i Steve Tompkins (Simpsonovi). Uz Wahlberga, izvršni producenti su Doug Ellin, Stephen Levinson i Larry Charles (Seinfeld).
Serija je dosad osvojila 6 Emmyja (među ostalim 2007. i 2008. Jeremy Piven u kategoriji najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji) i još 20 nominacija, Zlatni globus (također Jeremy Piven) i još 12 nominacija, BAFTA-u 2007. u kategoriji najboljeg inozemnog programa te još niz nagrada i nominacija strukovnih udruga.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.