Gumus je priča o nesretnoj ljubavi, neuzvraćenoj, ali i nametnutoj, o mladim ljudima kojima je sreća toliko blizu da je ne vide. Život prostodušne, neiskvarene djevojke Gumus (njezino ime znači Srebro) mijenja se kada joj imućna obitelj Sadoglu dogovori brak s muškim nasljednikom Mehmetom koji je, nakon što mu je voljena djevojka poginula u prometnoj nesreći, zapao u tešku krizu.
Uvažena obitelj Sadoglu odabrala je Gumus za ženu svog sina Mehmeta i nakon što sazna ovu vijest Gumus je presretna, na pragu ostvarenja svoga vječnog sna.
Gumus napokon dobiva priliku približiti se Mehmetu u kojeg je zaljubljena od djetinjstva i povrh svega, postati mu ženom. U nevjerici zbog brzog i lakog odvijanja stvari, Gumus kreće na put u Istanbul koji će vidjeti prvi put. Mehmet je godinu dana ranije izgubio voljenu Nihan, s kojom je bio u šestogodišnjoj vezi i s kojom se njegova obitelj nije slagala. Nihan pogiba u strašnoj prometnoj nesreći za što Mehmet ne prestaje kriviti sebe.
Mehmet, čvrsto zatvorivši vrata ikakvoj mogućnosti za ljubav i sreću, počinje voditi razuzdan život. Iz toga bijednog života izvlači ga djed Mehmet Fikri. Mehmet jedne večeri upada u nevolju i tučnjavu, zbog čega djed požuruje planove koje ima za unuka. Zbog nastalih okolnosti Mehmet pristaje na život kakav mu je djed zamislio. U njegovim je planovima i vjenčanje s Gumus. Iako u srcu nosi drugu ženu, Mehmet mora oženiti ženu koju ne voli. Mehmet je nesretan i prisiljen živjeti sa ženom koju nije sam odabrao i, bez obzira što je Gumus lijepa, nježna i pažljiva, njegovo srce ostaje zatvoreno.
Naizgled Mehmet pristaje na taj brak, ali ne može Gumus ni primiti za ruku. Povrh svega, u jednom trenutku pokušava pobjeći i odustati od tog braka čime izaziva veliki skandal zbog kojeg mu otac doživljava srčani udar. Vrlo brzo Gumus uviđa da njen novi život uopće neće biti bajka o kakvoj je maštala. Gumus se unatoč nesuglasicama s Mehmetom blago odnosi prema njegovom ponašanju. Osim rezerviranog i odbojnog supruga, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva Seref i šogorica Pinar. Bez drugog izlaza Gumus će prihvatiti ulogu koja joj je dana, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će tako lakše jednog dana odlediti Mehmetovo srce.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.