Humoristična serija naručena u povodu 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea, puna gegova o bardovom izmišljenom predživotu, dolazi iz pera dobitnika BAFTA-e Bena Eltona (Crna Guja).
Godina je 1592., a Will Shakespeare na samom početku karijere. Književna elita s prezirom gleda na njegove rane radove, a kod kuće ga nitko ne shvaća ozbiljno. Will osjeća da bi mogao postati veliki dramski pisac samo da mu se pruži prilika.
Ali tu njegovim mukama nije kraj. Will je pod pritiskom da stalno izbacuje novi materijal, dok mu umišljeni suparnik Robert Greene podmeće klipove, a tu su i nepristojni roditelji koji žive u njegovoj kući.
Na putu prema slavi Will zametne remek-djelo, na prijevaru odjene smiješne hlače, ima problema sa ženom zbog soneta i sretne tri vještice koje mu proreknu velike događaje.
Serija prožeta vrckavim igrama riječi dostojna je komična pohvala najvećem piscu u povijesti engleskog jezika i otkriva iznenađujuće priče o porijeklu Shakespeareovih najboljih ideja.
Will se muči pišući ulogu Romea, a istodobno se mora natezati s ljutitim glumcem i napornim gostom te trpjeti ne previše korisne književne savjete svoje obitelji.

Bilo je na kanalima:

HTV3  

PREPORUKE
  • Strašna povijest (2009)

    image
    Zamislite da su u kamenom dobu postojale emisije poput 'Mijenjam ženu', 'Top model' ili pak 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'. Kakvi bi se recepti kuhali, koje bi se...
  • Konak kod Hilmije (2018)

    image
    Radnja serije je smještena u okupiranom Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata. U konak navraćaju svi. Od partizanskih ilegalaca iz šume, preko četnika,...
  • Alo alo (1982)

    image
    'Allo 'Allo! Je kultna britanska BBC-jeva humoristična serija, koja se je u originalnu prikazivala od 1982. do 1992., u 9 sezona tj. 85 epizoda. Autori serije su...
  • Alov svijet (2021)

    image
    A warm-hearted comedy about the friendship between Riley, a Marine combat veteran struggling to readjust to civilian life in Ohio, and his Afghan interpreter...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.