Riječ je o jedanaestogodišnjem dječaku i njegovoj sedmogodišnjoj sestri koji zajedno s roditeljima žive u predgrađu, uz svakodnevne prepirke i svađe poput svih ostalih vršnjaka. No naizgled običnu priču neobičnom čini to što je naš dječak dva kilograma težak pilić, a njegova mlađa sestra, stoput veće težine - krava! I ne samo to: njihovi roditelji pravi su pravcati ljudi!
Premijerno prikazan 1997. godine, „Krava i Pilić" treći su originalni proizvod mreže Cartoon Network. Ovaj ludo otkvačeni crtić prati zgode i nezgode pomalo čudnog bratskog dvojca: šestogodišnje, velike, žute krave i njezinog pet godina starijeg brata, malenog pilića. Iako mlađa, krava predstavlja pametniji i moralniji dio para dok je njezin brat, koji unatoč razlici u godinama, pohađa isti razred kao i njegova mlađa sestra, pravi magnet za nevolje. Iako se trudi koristiti velikim i značajnim riječima kako bi zvučao pametno, nesreća je što ih uvijek koristi u pogrešnom smislu. Mlađa sestra ima i svoj vlastiti alter ego - Super Kravu, moćnog heroja koji govori španjolski i priskače u pomoć starijem bratu kojeg terorizira zločesti nasilnik - Red Guy, i kojeg samo ona može poraziti.
No, da čudnovati dvojac ne pozna samo loše momke, dokaz su Pilićevi najbolji prijatelji Flem i Earl, dobričine s jednakom sposobnošću upadanja u nevolje. Flem je nizak i debeo, nosi naočale i krase ga ogromna, velika crvena usta. Kao sušta suprotnost, Earl je visoki mršavko okićen velikim roza nosom i crvenim šeširom. Neobičnu galeriju likova upotpunjava smiješni Nećak-Pilić s velikim zanimanjem za stand-up komediju, Učiteljica i, naravno, Otac i Majka u ljudskom obliku čija lica nikad ne vidimo već su oni prikazani samo kao obične ljudske noge. Riječ je o veseloj posveti legendarnom liku iz Toma i Jerryja, Mammy Two-Shoes, kojem također nikada ne vidimo gornji dio tijela.
Ovaj nadasve neobičan i zanimljiv crtić može se podičiti manijakalnom energijom i suludo brzim ritmom koji će najmlađi odmah zavoljeti, a avanture blesavog para, Krave i Pilića, razveselit će i najozbiljnije. Fenomenalni glas Charlieja Adlera dao je život većini likova u crtiću, kao i u nizu drugih animiranih filmova. Energičnost "Krave i Pilića" postala je uzor čitavom nizu novijih crtića, no mnogi se slažu kako je original ipak - samo jedan.

Bilo je na kanalima:

HTV2  RTL  Cartoon Network  

PREPORUKE
 • Superknjiga (2011)

  danas
  image
  Jednom prilikom Luka nije poslušao svoga oca i ušuljao se u profesorov laboratorij pogledati njegovoj najnoviji izum, gdje mu se dogodila nezgoda koja je umalo...
 • Neustrašivi Scooby-Doo (2002)

  danas
  image
  What's New, Scooby Doo? deveti je animirani serijal iz serije Scooby Doo. Svojevrsni je revival originalnoga serijala Scooby Doo, Where Are You! jer su glavni...
 • Mighty Magiswords (2015)

  danas
  image
  Vambre i Prohyas su bratić i sestrična, članovi ekipe "Warriors for Hire" koji doživljavaju uzbudljive pustolovine diljem svijeta na svojoj misiji skupljanja...
 • The Ollie & Moon Show (2017)

  danas
  image
  Two cats travel the globe and teach children about unlikely friendships and global citizenships.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.