Epska priča prema romanu Anthonyja Trollopa o moći viktorijanaca i korupciji, dobitnica nagrade BAFTA. S radnjom usred procvata željeznice 1870-ih, serija prikazuje zbrku nastalu kada je stari poredak zamijenila neuglađena nova poslovna i financijska snaga.

Ovo epsko ostvarenje i bogata produkcija spajaju niz živopisnih elemenata - kušnje mlade ljubavi, trajne vrijednosti časnih ljudi, ispraznost života više klase, sirovu snagu i uzbuđenje najmoćnijeg grada na svijetu, pohlepu i korupciju koja leži ispod njegove blistave površine. Serija otkriva razarajući efekt stege monetarne etike na politiku, aristokraciju, svijet književnika, London i tržište brakova. Začinjena bijegom, skandalom, samoubojstvom, izgubljenim i stečenim bogatstvom serija je fascinantan dio povijesti koji ocrtava naš suvremeni svijet.

Satira viktorijanskog društva Anthonyja Trollopa sadrži sve dramske elemente koji ga čine jednim od najslavnijih i najčitanijih autora njegovog doba. "The Way We Live Now" ispunjena je nizom likova koje je samo Trollope mogao stvoriti. Uzvišeni lik Augustusa Melmottea, velikog financijera, svojim bogatstvom i prestižem predstavlja londonsku aristokraciju. Sir Felix Carbury mladi je plemić odlučan prodati svoju majku ne bi li otplatio kockarske dugove, kad bi mu se samo dalo otplaćivati ih. Pošteni Carburyjev rođak Roger zaljubljen je u Felixovu sestru Hettu, koja je pak zaljubljena u Rogerovog mladog štićenika, inženjera Paula Montaguea. Njegov je život zakomplicirao Amerikanac za kojeg se tvrdi da je usmrtio čovjeka u Oregonu i slijedio Paula u Englesku kako bi ga primorao da održi obećanje. Radnja se odvija u Londonu i cijeloj Engleskoj, pa sve do Meksika i nazad.

London, 1870-tih. U grad stiže ozloglašeni financijaš Augustus Melmotte. Useljava se u novu veliku kuću na trgu Grosvenor. Glasine o njegovoj vještini baratanja novcem i o tome da će ga naslijediti kći Marie šire se poput šumskog požara. Sumnje u to da je Melmotte možda samo vješt varalica ubrzo bivaju zaboravljene; osiromašeni moćnici nadaju se da će im se sreća napokon osmjehnuti. Prokockavši sav obiteljski novac, raskalašeni mladi baronet sir Felix Carbury odlučuje okušati sreću kod Melmotteove kćeri. Lady Carbury sigurna je da će se njezin sin već snaći pa se posvećuje svojoj kćeri, Hetti. Lady Carbury oduvijek je planirala udati Hettu za njezina rođaka, Rogera Carburyja, vlasnika omanjeg obiteljskog imanja u Suffolku. No Hetta se ludo zaljubljuje u Rogerovog štićenika, Paula Montaguea, zgodnog inženjera koji je proputovao cijeli svijet i u njezin život unio pravo osvježenje. Paul uzbuđeno priznaje Rogeru da se on i Hetta vole. Roger je shrvan i razočaran, no još uvijek se nada da će Hetta biti njegova, usprkos tomu što mu je ljubazno, ali odlučno rekla da se nikada neće udati za njega. I tako dvojica starih prijatelja postaju suparnici. Paul i njegov energični poslovni partner, Amerikanac Hamilton K. Fisker, iznose Melmotteu prijedlog novog projekta - planiraju izgraditi željezničku prugu od Salt Lake Cityja pa sve do Vera Cruza.

Melmotte pristaje preuzeti ulogu predsjednika željezničke kompanije u Londonu, a njegov čin privuče brojne investitore željne brze i lake zarade.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.