Kada je Hana Sikorova, gradonačelnica sela na sjeveru Bohemije, ustala protiv velikog ugljenokopskog koncerna koji je ponudio seljanima veliku naknadu u zamjenu da napuste svoje kuće, njezina 14-godišnja kći Misha nestane...
Zločin koji presudno utječe na sve strane nalazi se na početku dramske serije HBO Europe „Pustinja“. Kada je Hana Sikorova, gradonačelnica mjesta na sjeveru Bohemije, ustala protiv velikog ugljenokopskog koncerna koji nudi seljanima veliku naknadu u zamjenu za napuštanje svojih kuća izgrađenih na zemljištu koje sadrži naslage smeđeg ugljena, njezina četrnaestogodišnja kći Misha nestane. Potraga za kćeri tjera Hanu da sumnja u cijelu zajednicu nakon godina mirnog suživota. Pod pritiskom događaja, zajednica se počne raspadati i pokazuje svoje pravo lice. Rješavanje zagonetke dijeli priču na nekoliko isprepletenih narativnih linija koje se u konačnici spajaju na neočekivane načine.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.