Među ruševinama velegrada skupina glazbenika svira pjesme nade i obnove. HBO-ova serija o patnji i ljudskom duhu smještena u razdoblje nakon najveće prirodne katastrofe u američkoj povijesti. Dobro došli u Treme.

Dramska serija Davida Simona („Žica“, „Generation Kill“) i Erica Overmyera („Zakon & red“, „Novi Amsterdam“) smještena je u New Orleans nakon uragana Katrine. Radnja je usmjerena na skupinu stanovnika koji pokušavaju iznova izgraditi svoje živote održavajući glazbene i kulturne tradicije koje njih i sam grad čine tako jedinstvenima. Naslov serije (izgovara se "truh-may") odnosi se na jednu od najstarijih četvrti u New Orleansu, važno središte afričko-američke i kreolske kulture, a posebno glazbe. Radnja prve sezone serije „Treme“ počinje tri mjeseca nakon uragana Katrine i kulminira oko sezone karnevala. Osim što dočarava ozračje i bogato nasljeđe New Orleansa, serija ističe i ulogu grada u međusobno povezanim osobnim pričama glazbenika, učitelja, restauratora, radijskog DJ-a i poglavara zajednica koje u seriji upoznajemo. Jedna od tih priča, koja se razvija tijekom cijele sezone, je i ona o majci u potrazi za sinom koji je nestao tijekom uragana.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.