Serija nas vraća na početak 20. stoljeća, kada su dva najbolja prijatelja, Bill Harley i Arthur Davidson, u rodnom gradu Milwaukeeju izradili svoj prvi motocikl. Nakon što im se pridružio Arthurov stariji brat Walter, njih trojica osnovali su legendarnu tvrtku Harley-Davidson. Uspjeli su nadmašiti ozbiljniju konkurenciju, prevladati tragedije na trkaćim stazama, preživjeti Veliku gospodarsku krizu te su naposljetku, 1936. godine, izradili super motocikl koji će svojim postojanjem potvrditi vjerodostojnost njihove izdržljivosti i prijateljstva. Put trojice prijatelja definirat će tvrtku za buduće generacije te na najbolji mogući način izraziti američku spremnost na rizik i želju za slobodom.

"To je uzbudljiva istinita priča koja savršeno odgovara Discovery Channelu", rekao je Rich Ross - predsjednik grupacije Discovery Channela, Animal Planeta i Science Channela. "To je priča o bratstvu, čeličnoj volji za uspjehom i borbi protiv konvencionalnih normi tog vremena. Osnivači Harley-Davidsona su stvorili više od motocikla. Oni su stvorili moderno poduzetništvo".

Serija Harley i Davidsonovi prikazuje kako su osnivači komapnije bilježili stalan rast svojih vjernih sljedbenika kao nijedan drugi konkurent, uz osiguravanje ugovora s američkom vojskom ili pak poduka vozača kako napraviti popravke u moto klubovima diljem zemlje. Oni će na kraju kanalizirati svoje resurse riskirajući sve kako bi stvorili prvi svjetski supermotocikl - vrhunski trkaći motocikl za široke mase.

Walter, Arthur i Bill su stvorili Harley-Davidson reputaciju opakih motocikala koji idu bilo gdje i koji omogućavaju ignoriranje svih pravila. To je naslijeđe koje je proživjelo više od 100 godina u srcu brenda i njegovih vjernih vozača.

Bilo je na kanalima:

Discovery Channel  

PREPORUKE
  • Biblija: Isus (1999)

    image
    Iz velikog projekta "Biblija", snimljenog u koprodukciji kompanija LUBE, LUX, Beta Film i Quinta, u suradnji s RAIUNO, France 2, ORF, Antena 3, MTM, Czech TV,...
  • Narcos (2015)

    image
    Smještena i snimljena u Kolumbiji, hit-serija autora Chrisa Brancatoa, Carla Bernarda i Douga Mira, fascinantna je biografska kriminalistička drama o mafijaškom...
  • Spartacus - Blood and Sand (2010)

    image
    Tračanskom ratniku unovačenom da se bori za Rimljane jednim činom pobunjeničkog nasilja zapečaćena je sudbina. Za kaznu, suočava se sa smrću tako što je prisiljen...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.