Ranka Jakšić, autorka emisije, upoznaje nas sa stranim državljanima koji žive i rade u Srbiji.
Srpska druželjubivost i ljubaznost je samo jedan od razloga zbog čega strani državljani odlučuju da ostanu da žive u Srbiji, a koji su pravi razlozi zbog čega oni biraju ovu zemlju, kako ovde žive, čime se bave, koje su za njih prednosti življenja u Srbiji, koliko su kulture naroda različite a u čemu se podudaraju, pokušavamo da damo odgovore u emisiji "Stranac u Srbiji".

Srbija je danas dobar primer za multikulturalnost, jer svojim boravkom stranci ne samo da prihvataju našu kulturu već imaju priliku da promovišu svoju, što nama omogućava da zavirimo i u neke druge načine života i da nam oni postanu dotupni.Tako se ovde zadržavaju muzičari, operski pevači, baletski igrači, slikari, fotografi,modni kreatori...

Sve je više onih koji biraju srpka sela i pogodnu zemlju na kojoj započinju gajenje organske hrane. Mnogi utočište od vreve evropskih gradova pronalaze u manjim gradovima Srbije u kojima mogu lakše da podižu i vaspitavaju svoju decu.

Strani državljani uglavnom dolaze u Srbiju iz ljubavi prema svom izabraniku a ostaju iz ljubavi prema Srbiji, u kojoj se još uvek pije komšijska kafa i uz čašicu dobre rakije može da se nauči srpski jezik. Svi učesnici ovih emisija trude se da se uklope u naš mentalitet i običaje i zato otvoreno govore o tome šta im se najviše sviđa u Srbiji, ali i šta im smeta. To i jeste jedan od ciljeva ovih emisija, da počnemo sebe da gledamo očima stranaca.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.