Elegantni, napeti, špijunski triler smješten je u doba Hladnog rata u kojem nije uvijek jasno tko su neprijatelji, a tko saveznici, a špijunski posao podrazumijeva da morate zaprljati ruke. Kad prebjegli časnik KGB-a otkrije postojanje strašne sovjetske urote koja se vodi pod šifrom Operacija "Staklo", karizmatični ali paranoični šef agencije MI5, poznat pod jednostavnim nadimkom Tata, okuplja tajno povjerenstvo špijuna i obavještajnih agenata da to istraže. Jesu li oni najbolji? Ili su jedini kojima vjeruje u svijetu u kojem su dvostruki agenti, tajne i laži normalna pojava?
Oni su Bobby Waterhouse (Paul Ritter), sumnjivi i ambiciozni šef kontrašpijunaže; Sarah Montag (Victoria Hamilton), njegova ironična i iznimno inteligentna zamjenica; njezin muž Alan Montag (Jonathan Aris), veseli i neprijetvorni stručnjak za prisluškivanje i presretanje; Jim Fenchurch (Shaun Dooley), stoički i skeptični detektiv specijalne policijske postrojbe te Wendy Straw (Chloe Pirrie), naivna i povodljiva tajnica.
Tu je i operativac Joe Lambe (Tom Hughes), problematičan, ali genijalan ispitivač koji je sposoban pročitati svaki tik i izdajničku gestu ljudske prirode. Ali Joe skriva više nego što se na prvi pogled čini: mračnu prošlost i opasnu tajnu.
Točna narav prijetnje nije jasna. Znaju samo da su Sovjeti ponovno aktivirali pritajene agente po cijeloj Velikoj Britaniji i svima im dali zadatke.
U svakoj epizodi ekipa dobiva novo ime s popisa. Svako ime je novi izdajnik kojega treba istražiti, misija u nepoznato i korak bliže otkrivanju Operacije "Staklo".

Bilo je na kanalima:

OBN  HTV1  RTS2  RTRS PLUS  RTRS  HTV2  RTS1  O Kanal  FTV  

PREPORUKE
  • Babilon Berlin (2017)

    image
    Berlin u ludim 20-ima: metropola za darovite i ambiciozne i za one u gužvi. Ali ispod blještave površine osiromašene mase teže za boljim životom. To je vrijeme...
  • 911 (2018)

    image
    Dramska serija koja istražuje živote i karijere policajaca, bolničara i vatrogasaca, ljudi koji prvi dolaze na mjesta nesreće i riskiraju svoje živote kako bi...
  • Južni vetar (2020)

    image
    Stvari počinju da imaju smisla u životu Petra Maraša (Miloš Biković), kradljivca automobila iz Beograda. Kupio je stazu za karting, napustio dom svojih roditelja...
  • Dvojnik (2017)

    image
    Howard Silk zaposlenik je UN-ove špijunske agencije u Berlinu. Kad otkrije da njegova organizacija čuva tajnu o prelasku u paralelnu dimenziju, naći će se u...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.