1891. Sherlock Holmes zaronio je u zapjenjene valove Reichenbachovih slapova. Hrvanje s profesorom Moriartyjem završilo je tako što su obojica pala s litice u uzavrele valove. U prošloj seriji televizijski gledatelji vidjeli su, prema Sunday Timesu, "najbolji pad koji je ikad snimljen", kad su Holmes i Moriarty nestali u vodenoj bujici stvarnih Reichenbachovih slapova u Švicarskoj.
Na kraju "Posljednje zagonetke", završne epizode trinaestodijelnih Pustolovina Sherlocka Holmesa, dr. John Watson ostao je oplakivati smrt svog voljenoga druga.
Tri godine poslije još se sjeća najsitnijih detalja događaja toga sudbonosnog dana. Ali rutinski rad na najnovijem slučaju ubojstva ne vodi ga samo na istražno ročište u westminstersku sudnicu... Nego i na ponovni susret s "najboljim istražiteljem svojega naraštaja".
JEREMY BRETT opet se pojavljuje u hvaljenoj ulozi najslavnijeg književnog detektiva, a prati ga EDWARD HARDWICKE kao dr. Watson u 11 novih priča Granadinog POVRATKA SHERLOCKA HOLMESA.
Conan Doyle ubio je svog junaka 1892. Za smrt u "Posljednjoj zagonetki" odlučio se godinu prije, a napokon ju je objavio 1893. i zapanjio milijune čitatelja. Na ulicama glavnoga grada ljudi su nosili crne vrpce oko ruke i čitatelji i urednici časopisa preklinjali su Doylea da se predomisli.
Ali tek 1902. još jedanput je udahnuo književni život svome liku napisavši "Baskervilskoga psa", kad mu je na odmoru maštu razbuktala stara devonska legenda. No, radnja priče događa se prije pogibije na Reichenbachovim slapovima.
Ipak, Doyle sada više nije mogao odoljeti ponovljenim zahtjevima izdavača s obje strane Atlantika i 1903. napisao je "Nenastanjenu kuću" da objasni kako je Holmes preživio sukob na Reichenbachovim slapovima. Uslijedile su druge priče za objavljivanje u časopisima. Njihova radnja odvija se između 1894. i 1898. i objavljene su u obliku knjige kao "Povratak Sherlocka Holmesa" 1905.

Bilo na kanalima:

Timeout  HTV2  HTV3  

Sljedeće epizode:

Na kanalu trenutno nema dostupnog rasporeda
PREPORUKE
 • Hanibal (2013)

  nedjelja
  image
  Serija je zasnovana na likovima i elementima koji se pojavljuju u romanima Crveni zmaj, Hannibal i Hannibal Rising, autora Thomasa Harrisa. U fokusu serije je...
 • Zakon i red: Odjel za žrtve (1999)

  nedjelja
  image
  Serija prati detektiva Elliota Stablera (Christopher Meloni), iskusnoga veterana u Odjelu za žrtve i detektivku Oliviju Benson (Mariska Hargitay), čija je teška...
 • Ubistvo u Broadchurchu (2013)

  nedjelja
  image
  Nakon futurističke kriminalističke serije Distopija, od subote, 28. decembra u programu O Kanala počinje emitiranje misterije „Ubistvo u Broadchurchu“. Ljubitelji...
 • Tko ubija u Brokenwoodu? (2014)

  nedjelja
  image
  U Brokenwoodski misteriji sastoje se od četiri dvosatne priče o ubojstvima smještene u naizgled mirni ruralni gradić u kojem najnoviji stanovnik, inspektor Mike...
TOP LISTE

Prijavi se

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: polica privatnosti.