Gastroputopisna emisija Slatka kuharica spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenom interpretacijom slastičarke Petre Jelenić.
U svakoj epizodi Petra posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore tog recepta i otkriva kako se slastice izrađuju na tradicionalan način te male, ali vrlo važne tajne u pripremi.
Inspirirana tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju gdje priprema novu varijantu slastice. Koristi uglavnom iste sastojke, no Petrina slastica je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika kako ih je Petra doživjela na svom putovanju.
Za kraj, novu slasticu će isprobati autor tradicionalne verzije.
PETRA JELENIĆ je diplomirana slastičarka s iskustvom rada u vrhunskim restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođena je u Zagrebu 1976., nakon završene srednje škole radi u nekoliko restorana i slastičarnica diljem Hrvatske.
Željna novih iskustava i inspiracija, 1999. odlazi u Dubai kao executive pastry chef. Nakon nekoliko godina vraća se u Zagreb gdje danas vodi slastičarnicu Mak na konac. Petra je do sada sudjelovala u nekoliko kulinarskih TV formata. U Slatkoj kuharici, prvom samostalnom TV projektu, spaja ljubav prema tradiciji i strast za stvaranjem novih slastica.

Bilo je na kanalima:

HRTInt.  HTV2  OBN  RTV HB  HTV1  HTV4  

PREPORUKE
  • Hleb i lale

    image
    Nevena i ekipa serijala „Hleb i lale" razbiće nam predrasude o nemaštovitoj ishrani i upoznati nas sa tajnama zdrave hrane, ali i pozitivnih životnih navika....
  • Kuhinjica

    image
    Emisija o kulinarstvu.
  • Lovačke priče

    image
    Narodna izreka kaže “nit je gora izdala hajduka, nit je hajka ulovila vuka”, a iskusni lovac i gastronom Dimitrije Mita Marić pamti lovačke priče najstarijih i...
  • Ruzmarin

    image
    Legenda kaže da postoje ljudi sa hiljadu lica, a da jedan takav živi negde u mističnom Đerdapu. Poznavali smo ga kao duhovitog Ruzmarina, a on je odlučio da sa...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.