Kakav će biti život 2046. godine samohranom ocu koji je usvojio ćerku sa druge planete?
Kada neko delo iz jednog medija postigne zapaženi uspeh, ono se često proširi i na ostale. Pa tako od uspešnih knjiga dobijemo filmove, od serija stripove, od igrica knjige... Ipak, kada je u pitanju izuzetno kvalitetna ideja, producenti su spremni da u nju ulože na više polja, u isto vreme. ”Grad otpora” su primer takvog projekta.
Kada su kreatori došli na ideju o ratu svetova koji su prinuđeni na koegzistenciju, svoju priču nisu mogli da vežu samo za jednu formu. Oni su od nje želeli video igricu, ali i seriju. Sigurni da je njihova ideja dovoljno snažna, originalna i kvalitetna, odlučili su da je plasiraju u isto vreme, na dve strane. Tako se rodio univerzum zvan ”Grad otpora”.
Koscenarista serije je Kevin Marfi, najpoznatiji po radu na produkciji i scenariju za seriju ”Očajne domaćice”. Glumačka ekipa serije vrlo je iskusna i kvalitetna. U glavnoj ulozi je Grant Bouler, upamćen po seriji ”Ružna Beti” i Džuli Benz iz serije ”Dekster”.
Godina je 2046, planeta Zemlja. Stanje je loše, period je distopijske krize. Postapokaliptična sadašnjica mračna je i teška. Sve je počelo ratom između ljudske rase i vanzemaljaca. Kada je vanzemaljska vrsta ostala bez svoje planete, zahtevala je od Zemljana da svoj dom podeli sa njima, što su oni odbili. Sledi devet godina mučnog rata, koji nosi sve pred sobom. Završava se tako što su obe strane prinuđene da se sažive i nađu zajednički jezik u svim nesuglasicama. Jedan od ljudi, Džošua Nolan, usvaja kćerku druge rase po imenu Irisa, što nailazi na osudu mnogih…
Da li će dve rase pronaći kompromis ili će se sve zavrišiti tragično?

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.