Radio-televizija Srbije je pripremila novu emisiju narodne muzike, koja ima drugačiji koncept od emisija koje su do sada radjene.

Ideju i koncept, izbor izvođača i muzike, pa čak i vođenje emisije, povereno je autorskom timu iz Radio Beograda na čelu sa dugogodišnjim muzičkim urednikom Draganom Stojkovićem Bosancem koji je ujedno i jedan od voditelja. Koautor, scenarista i pomoćnik urednika emisije je Dragan Šaranović, a emisiju vodi Nenad Kamidžorac, inače urednik i voditelj emisije "Muzička pletenica" u Radio Beogradu.
U emisiji su zastupljeni svi žanrovi narodne muzike - od etno, preko tradicionalne i komponovane, do najnovijih hitova koji su naročito popularni kod mlađe publike. U emisiji će nastupati tri generacije izvođača: najveće zvezde narodne muzike, pevači u usponu koji postaju muzički idoli mladim generacijama, kao i najmlađi muzički talenti, deca na kojoj je budućnost narodne muzike.

Muzičku podršku pružaju dva orkestra: Narodni orkestar RTS-a pod upravom Vlade Panovića i "Bend Petra Nisića" koji će modernim zvukom pratiti pevače mlađe generacije.

Bilo je na kanalima:

RTS SVET  RTS2  RTS1  RTS Kolo  

PREPORUKE
  • Studio 6

    image
    "Nova scena" koja se formira u Studiju 6 omogućuje domaćim i stranim stvaraocima i muzičarima jedno sasvim novo mesto za kreiranje u dugačijim, studijskim...
  • Toxic Nineties

    image
    Ako vam je potrebno još neka malo pomoć evo ovako: Ovo su samo neke od najpoznatijih pesama iz devedesetih godina koje se slušaju i danas, a Toxic TV je okupio...
  • Muzikë për fëmijë

    image
  • SO RTS

    image
    Video prikazi simfonijskih orkestara. Muzički program RTS-a.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.