Glavne face serijala su motonovinari i voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, koji na originalan način donose sve novine i zanimljivosti vezane uz svijet automobila. Društvo im pravi i tajnoviti vozač Stig, čiji identitet iz sezone u sezonu ostaje misterij za gledatelje.
'Top Gear' se počeo emitirati davne 1977. godine kao konvencionalna mozaična emisija o vozilima koja 2002. godine dobiva potpuni zaokret u pristupu i načinu obrade tema i priča. Poprima humoristični ton i privlači milijune gledatelja upravo zbog svoje originalnosti. Serija je višestruko nagrađivana, a samo neka od priznanja, što televizijskih što internetskih, su nagrada Emmy za najbolji improvizirani zabavni program i nagrada Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost za najbolju emisiju, kao i nagrada Kraljevskog televizijskog društva za najboljeg voditelja, koja je pripala Jeremyju Clarksonu.

Emitovanje na kanalima:

Nitro  

Sljedeće epizode:

subota
14:10
Top Gear
subota
15:05
Top Gear
nedjelja
15:05
Top Gear
nedjelja
16:00
Top Gear
nedjelja
17:10
Top Gear

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.