Na HTV se vraća kulinarski show Kruške i jabuke - od ponedjeljka do četvrtka popodne na Drugom programu kuhaju dobro poznati kulinarski majstori i njihovi kuharski pomoćnici. Ovaj kuharski dvoboj u kojem se natječu dvije ekipe, svaka sastavljena od kuhara i njegovog pomoćnika, podsjeća nas i pokazuje koliko kuhanje s malo namirnica i u kratkom vremenu može biti zabavno i kreativno, a pripremljeno jelo ukusno i slasno.

U šarenom studiju, uz puno smijeha i vrckavosti, u utrci s vremenom na identičnim kuharskim pozicijama natječu se ekipa "Kruške" i ekipa "Jabuke". Vrhunskim kuharskim profesionalcima pridružit će se po jedan natjecatelj - amater, ljubitelj kuhanja, odabran na audicijama diljem Hrvatske. Natjecatelji donose namirnice u vrijednosti od 80 kuna i pomažu kuharima da pripreme jelo za samo 20 minuta. Publika u studiju, koja prati cijeli postupak - od predstavljanja recepata do aranžiranja jela, ali i atmosferu u kuhinjama - glasovanjem odlučuje o pobjedničkoj ekipi. Natjecatelji - kuharski pomoćnici osvojit će vrijedan novčani iznos - uspješniji 2500 kuna, a manje uspješni 1500.

Nakon natjecateljskog dijela u kuhinjama ostaju kuhari profesionalci pred kojima je novi zadatak - Brza košara. Voditelj im otkriva namirnice za čiju pripremu imaju samo 10 minuta i pita ih što bi svaki od njih pripremio. Kuhari iznose svoje ideje, a publika glasovanjem određuje čiji recept im je atraktivniji odnosno koji kuhar će pripremati jelo u napetoj utrci s vremenom. Drugi kuhar, naravno, pomaže kolegi.
U trećoj kuhinji, u kojoj nema natjecanja, upoznat ćemo načine pripremanja raznih internacionalnih specijaliteta. Umijeće spravljanja jela pojedinih svjetskih kuhinja pokazat će ne samo vrsni domaći nego i strani kuharski majstori koji trenutačno žive u Hrvatskoj.

TV gledatelji i publika u studiju imat će priliku vidjeti koja se sva jela mogu na zabavan način, uz osnovne kuharske vještine, napraviti od uobičajenih namirnica. Isto tako dobit će i obilje korisnih savjeta, malih kuharskih tajni i recepata prema kojima i sami mogu pripremiti zanimljiva jela.

Kruške i jabuke je licencija showa Ready, Steady, Cook Endemol Shine Groupa i BBC-ja.

NAJBOLJU OD ČETIRIJU EMISIJA EMITIRANIH TIJEKOM TJEDNA PRIKAZUJEMO I SUBOTOM NA DRUGOM PROGRAJU U 19.00.

Bilo je na kanalima:

HTV2  

PREPORUKE
  • Ruzmarin

    image
    Legenda kaže da postoje ljudi sa hiljadu lica, a da jedan takav živi negde u mističnom Đerdapu. Poznavali smo ga kao duhovitog Ruzmarina, a on je odlučio da sa...
  • Hleb i lale

    image
    Nevena i ekipa serijala „Hleb i lale" razbiće nam predrasude o nemaštovitoj ishrani i upoznati nas sa tajnama zdrave hrane, ali i pozitivnih životnih navika....
  • Škufova spiza

    image
    Ekskluzivni šou Tomislava Škunce – Škufa, jednog od najcenjenijih hrvatskih šefova i food stilista. Serijal donosi obilje fantastičnih specijaliteta serviranih na...
  • Sarini mali zalogaji

    image
    Sara Petrović, poznata food blogerka, pripremila je za gledaoce Kitchen TV novih 20 epizoda sa fantastičnim receptima za kapkejkove, ali i ostale forme malih...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.