Bonanza je jedna od najpopularnijih i najduže emitiranih vestern serija. Mogla bi se opisati kao akcijsko-pustolovna, ali i obiteljska serija. Punih četrnaest sezona publika je napeto pratila pustolovine obitelji Cartwright u Visokoj Sierri. Ponad obala jezera Tahoe, među borovima, smjestio se ranč Ponderosa koji je sa svojih tisuću jutara bio dom Bena Cartwrighta i njegovih sinova Adama, Hossa i Joea zvanog Mali Joe. Radnja je temeljena na stalnom postavu glumaca uz gostujuće zvijezde pa se Bonanza upravo time izdvojila od uobičajenih vesterna svojega vremena.
Bonanza se emitirala od 12. rujna 1959. pa sve do 16. siječnja 1973. godine i sa svojih četrnaest sezona koje broje 430 epizoda druga je vestern serija po dužini emitiranja, odmah iza serije Gunsmoke, a ubraja se i među deset najduže emitiranih američkih serija.
Naslov 'Bonanza' potječe od izraza koji su rudari koristili za bogato nalazište, odnosno žilu rudače, u prenesenom značenju za izvor bogatstva. Uglavnom se odnosila na nalazište Comstock Lode u Nevadi, u kojem su pronađene enormne količine srebra, što je, nakon objave tog podatka 1859. godine, potaklo jednu od najvećih utrka za blagom u američkoj povijesti.
Radnja serije smještena je u razdoblje između 1861. (1. sezona) i 1867. godine (13. sezona), za vrijeme trajanja i nedugo nakon Američkog građanskog rata.

Bilo je na kanalima:

RED tv  Sat.1 Gold  HTV3  TVP Polonia  Televizija Dalmacija  RTV USK  K3  Kabel 1  

PREPORUKE
  • Grizzly Adams (1977)

    image
    Nedužni bjegunac pred zakonom živi u divljini s medvjedom grizlijem i pomaže ljudima koji se nađu u šumi. Grizzly Adams (The Life and Times of Grizzly Adams)...
  • Mala kuća u preriji (1974)

    image
    Godina je 1878. U tijeku je osvajanje zemlje, a među mnogima koji su u potrazi za novim životom na novoj zemlji je i obitelj Ingalls: Charles, njegova mlada žena...
  • Walker, teksaški rendžer (1993)

    image
    Chuck Norris tumači rendžera Cordella Walkera, čovjeka od malo riječi i pregršt dobrih pokreta. Njegov je partner Jimmy Trivette, bivša nogometna zvijezda koja...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.