ELITNI ODRED: DANSKA (Rejseholdet / Unit One) danska je kriminalistička serija o skupini policijskih stručnjaka, pripadnika svojevrsnog letećeg odreda, koji rješavaju najteže zločine. Pratimo njihovu uzbudljivu, ali ujedno zastrašujuću borbu protiv podzemlja. Njihova predanost poslu i međusobna solidarnost oduševljava, a slučajevi s kojima se susreću, i koji nam otkrivaju mračnu stranu ljudske prirode, nerijetko izazivaju šok i zgražanje. Serija se temelji na stvarnim kriminalističkim slučajevima u posljednjih 10 godina.

Glavni lik, Ingrid Dahl (Charlotte Fich), ambiciozna je inspektorica koja je upravo imenovana za voditeljicu Odjela za ubojstva i teške zločine. U seriji pratimo dramatične istrage, a u pozadini su odnosi između pripadnika Odjela, njihov obiteljski život i odnos s drugim ljudima. Serija se redovito bavi društvenim temama kao što su asocijalnost policijskih inspektora uzrokovana prirodom posla, socijalne i emocionalne posljedice brutalnih zločina, te utjecaj politike i medija na pravosudne postupke.

Rejseholdet je 2002. nagrađen Emmyjem za najbolju stranu seriju. 2001. i 2002. Rejseholdet dobiva nagradu za najbolju dansku dramsku seriju. Mads Mikkelsen, koji igra jednu od glavnih uloga, nagrađen je 2002. za najboljega dramskog glumca.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.