Mahir je najstariji sin obitelji Kara, a s likom se upoznajemo na njegov najsretniji dan u životu. Obitelj slavi mladi par te je sve u znaku dobre volje i ljubavi za njih. Obitelj Kara uživa veliko poštovanje u četvrti radničke klase u kojoj žive, a Mahirov otac Nazif poznatiji je kao Crni Ujak (Karadayi) – dobronamjerni kum zajednice čiji savjet i pomoć ljudi traže kad im je teško. Zato ih iznenadi dolazak policije u vrijeme svečanosti. Policija želi da Mahir dođe s njima na razgovor o nečem jako važnom s državnim tužiocem. Nazif ne želi da njegov sin napusti svoju svečanost te on ode umjesto njega vidjeti o čemu je riječ. No kad dođe u njegov ured, pronalazi državnog tužioca kako smrtno uboden leži na podu. Šokiran, pokuša izvaditi nož i provjeriti može li ga spasiti, no već je mrtav. Nazifa pronalaze kako drži oružje kojim je počinjen zločin. Zbog ovakvog slučajnog dokaza, biva suočen sa smrtnom kaznom.

Obitelj je zaprepaštena, pogotovo kad saznaju tko će biti sudac – Feride - ambiciozna odvjetnica posvećena pravilima, logična i navodno jako nemilosrdna. Feride jedino muči motiv ubojstva, ali dokaz neupitno ukazuje na krivnju Nazifa Kare. U donošenju te odluke pomaže joj njezin kolega tužilac Turgut za kojeg ubrzo saznamo da je vrlo korumpiran te da ima vlastite razloge što što prije želi da presuda bude donesena i da zaključi slučaj.

Mahir shvati da ne može očekivati pravdu od suda te se nakon dugog razmišljanja odluči na riskantan potez. Uz pomoć zaposlenika na sudu koji je obiteljski prijatelj te ne vjeruje da je Nazif sposoban počiniti zločin, Mahir stvara sebi novi identitet i uđe u svijet sudova pod imenom Salih Ipek, kao odvjetnički pripravnik dodijeljen sutkinji Feride. Iako nije pravnik, Mahir je pametan te ubrzo shvati da netko manipulira dokazima i krivotvori ih prije negoli ih donese Feride. Ona nema strpljenja za svog novog pripravnika te Mahir mora raditi jako puno da održi dojam da zna nešto o pravu. Ali uspjeva i nosi se s Feridinom ćudi jer jedino prikupljanjem drugih dokaza može utjecati na drukčiji ishod očeva suđenja.
Radeći zajedno s Feride, Mahir se kloni tužioca Turguta. Mahiru se on intuitivno ne sviđa, a ni Turguta Salih Ipek ne veseli pretjerano. Riječ je o tome da Turgut nije samo korumpiran nego ima osobne razloge što mu se ne sviđa naočiti pripravnik. Iako je opasan, okrutan i manipulativan, Turguta muči slomljeno srce koje pripada Feride, a Salih Ipek ne samo da usporava tijek tužbe svojim pitanjima nego mu je očito konkurencija u ljubavi. Turgut stoga daje sve od sebe da ubrza proces. Kao iskusan i sposoban odvjetnik nudi logična objašnjenja za nove dokaze koje Mahir pronalazi. No zabrinjavaju ga neprestana pitanja. Zato koristi svoje veze da izvuče priznanje od Nazifa. Nazifa u zatvoru muče, a njegovoj obitelji zaprijete.

Kako Feridina istraga napreduje tako ona počinje sve više vjerovati svomu pripravniku. Mahir je počne i privlačiti, a osim toga Feride počinje dijeliti i njegovo uvjerenje da je Nazif Kara nevin.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.