Saga o Hatfieldima i McCoyima počinje s Devilom Anseom Hatfieldom (Kevin Costner) i Randallom McCoyem ( Bill Paxton). Ta dva prijatelja i suborca bila su bliska sve do kraja Građanskog rata, kada se vraćaju svojim kućama, jedan blizu drugoga – Hatfield u Zapadnu Virginiju, a McCoy na drugu obalu granične rijeke Tug, u Kentucky. Sve veća napetost, nerazumijevanje i ogorčenost uskoro će prerasti u sveopći rat između dvije obitelji. Kako neprijateljstvo raste, u sukob se uključuju obitelj, prijatelji i vanjske sile, što dvije države dovodi na rub novoga građanskog rata. Sraz klanova počinje kad jedan Hatfield ubije McCoya, a kći Randalla McCoya i sin Devila Ansea Hatfielda započnu burnu i zabranjenu ljubavnu vezu…. Kronika je to sukoba klanova koji je potaknuo strast, osvetu, hrabrost, požrtvovnost, zločine i optužbe, istodobno zauvijek mijenjajući ove dvije obitelji i regiju u kojoj su živjele.

Obitelj Hatfield:
Devil Anse Hatfield (Kevin Costner) – Glava obitelji Hatfield. Devil Anse odan je obitelji i supruzi Levicy i strog je, ali angažiran otac Johnsu, Williamu "Capu" Hatfieldu i ostalih jedanaestero djece. Rođeni je vođa i postaje lokalni poduzetnik nakon što otvori tvrtku koja se bavi sječom šuma.
Levicy Hatfield (Sarah Parish) – Supruga Devila Ansea Hatfielda i njegova najbliža, najodanija savjetnica. Levicy je majka Johnsea, Capa i još jedanaestero djece.
Wall Hatfield (Powers Boothe) – Najstariji od četvorice braće Hatfield, Wall je ugledni sudac u Zapadnoj Virginiji, prodoran je i odrješit. Trudi se izbjegavati svađe, ali iako je najrazboritiji u obitelji, uskoro i on upada u krug nasilja.
Jim Vance (Tom Berenger) – Ujak Devila Ansea, Jim je nemilosrdan i osvetoljubiv čovjek s gotovo psihotičnom sklonošću brutalnosti.
Johnse Hatfield (Matt Barr) – Najstariji sin Devila Ansea i Levicy Hatfield. Neobuzdani mladi zavodnik s neutaživim apetitom za romantične nevolje. Johnse se udvara Roseanni McCoy, znajući da je ljubavna veza između njihove dvije obitelji zabranjena.
William “Cap” Hatfield (Boyd Holbrook) – Johnseov mlađi brat, Cap je teško ozlijeđen u nesreći prilikom sječe stabala. Iver mu je uletio u oko i otada vidi mutno. Osjetljiv je kad ga netko uvrijedi, ali dokazuje da je najbolji strijelac u obitelji i da može ubiti iz velike udaljenosti gledajući zdravim okom.
Cotton Top Mounts (Noel Fisher) – Nezakoniti sin Ellisona Hatfielda, Cotton Top je jednostavan i osjeća se važno kad mu se povjeri i najmanja odgovornost.
Good ‘Lias Hatfield (Greg Patmore) – Jedan od starije braće Devila Ansea. Lukav je to, bradati muškarac sa sretnim smiješkom na licu. Glazbenik je i njegova kupnja violine od Tolberta McCoya postat će pokretač borbe između tih dviju obitelji koja će imati katastrofalne posljedice.
Ellison Hatfield (Damian O’Hare) – Mlađi brat Devila Ansea, Ellison je krupan i snažan. U obitelji slovi za mirotvorca sve dok ne doživi tragediju.
Floyd Hatfield (Lloyd Hutchinson) – Rođaka Devila Ansea, Floyda, Randall McCoy okrivio je da mu je ukrao svinju. Suđenje koje će uslijediti samo pogoršava zlu krv između tih dviju obitelji i pokreće novi val nasilja u sve goroj svađi.
Bill Staton (Michael Greco) – Bill, drvosječa koji radi za obitelj Hatfield, postaje ključni svjedok u sudskom postupku između Randalla McCoya i Floyda Hatfielda.

Obitelj McCoy:
Randall McCoy (Bill Paxton) – Glava obitelji McCoy. Odan je supruzi Sally i brižan otac Roseanni, Tolbertu, Phameru, Alifairu, Calvinu, Jimu i Budu - ali tužan je jer im ne može priskrbiti koliko bi htio. Traumatiziran i zatvaran u vrijeme Građanskog rata, Randall je dobar čovjek, moralan, pobožan i vjeruje u zakon, ali njegov kruti kodeks časti, samouvjerenost i gorčina na kraju će ga uništiti.
Sally McCoy (Mare Winningham) – Sally je voljena žena Randalla McCoya i majka Roseanne, Tolberta, Phamera, Alifaira, Calvina, Jima, Buda i još nekoliko djece. Emotivno kompleksna osoba koja predosjeća zlu kob. Sally je neosporno matrijarh obitelji McCoy - i jedna od najtragičnijih i najvećih žrtava nasilja koje proizlazi iz sukoba dviju obitelji.
Roseanna McCoy (Lindsay Pulsipher) – Roseanna je prelijepa kći Randalla i Sally McCoy. Randallova je miljenica. U nju se zaljubljuje Johnse Hatfield, a njihova ljubavna veza dodatno će podijeliti njihove obitelji.
Nancy McCoy (Jena Malone) – Roseannina rođakinja Nancy kći je Randallova brata Harmona. Nancy je jednako lijepa kao Roseanna, ali je prava grabežljivica, nemilosrdna i opsjednuta seksom. Rivalstvo između njih dviju dolit će ulje na postojeći sukob.
Tolbert McCoy (Sam Reid) – Stariji, nagao sin Randalla i Sally McCoy.
Selkirk McCoy (Joe Absolom) – Nećaka Randalla i Sally McCoy, Selkirka, obitelj smatra izdajnikom jer se zaposlio u Hatfieldovoj pilani i oženio se Hatfieldicom.
Parris McCoy (Ben Cartwright) – Brat „Lovca na vjeverice“ Sama, Parris je jedan od pristranih porotnika na suđenju Floydu Hatfieldu za krađu svinje.
'Lovac na vjeverice' Sam McCoy (Jack Laskey) – Nerazdvojna ekipa, Sam i njegov brat Parris zagovornici su načela McCoya i pomažu da se svađa rasplamsa.
Perry Cline (Ronan Vibert) – Rođak Randalla McCoya, Perry je politički vješt odvjetnik koji zastupa obitelj McCoy u njihovim mnogim problemima sa zakonom. Zaljubljen je u Roseannu i manipulira Randallom kako bi ostvario osobnu korist.
Harmon McCoy (Chad Huggins) – Mlađi brat Randalla McCoya. Suprotno volji većine mještana i velikog dijela obitelji (uključujući Randalla), Harmon se tijekom Građanskog rata pridružuje vojsci Unije.
Bad Frank Phillips (Andrew Howard) – Bad Frank privatni je istražitelj / plaćeni ubojica kojem su se Hatfieldi zamjerili. Pametan je, opak i odlučan. Unajmljuje ga obitelj McCoy. Guverner Kentuckyja imenuje ga zamjenikom. Postat će poznat, nemilosrdan lovac na Hatfielde.
Ransom Bray (Jilon Vanover) - Ransom želi postati čuvar zakona i hrabro iskazuje svoju želju da postane zamjenik Bad Franka. Napola policajac i napola plaćeni ubojica, postaje zamjenik Bad Franka i pomaže mu u nemilosrdnom poslu nalaženja i ubijanja Hatfielda

Bilo je na kanalima:

Pink Western  Pink M  RED tv  Nitro  AXN  NOVA TV  Doma TV  

PREPORUKE
 • Ti si moja domovina (2016)

  image
  Radnja serije počinje 1912. godine u Solunu, koji je u to vrijeme bio u sastavu Turske, a kojem prijeti veliki napad grčke vojske. Opasna i burna vremena stalnih...
 • Ponos Ratkajevih (2007)

  image
  "Ponos Ratkajevih" povijesna je telenovela u 180 epizoda. Radnja se zbiva u najturbulentnijem razdoblju hrvatske i jugoslavenske povijesti, od 1938. do 1948....
 • Veličanstveni vijek: Kosem (2015)

  image
  Među velikim vladarima najmoćnija je bila žena. Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva...
 • Američki zapad (2016)

  image
  Prije nego što je Zapad osvojen, bio je ogrezao u krvi zbog bandi, unutarnjih sukoba i ratovanja za teritorij u razmjerima kakvi otad nisu viđeni u Sjedinjenim...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.