Tommy Caffee cijenjeni je političar i ugledni građanin čija je politička karijera u samom usponu. Njegov brat Michael je mafijaš koji je prije sedam godina pobjegao iz Hilla, irske radničke četvrti u Providenceu kako bi spasio glavu od Pattyja, mafijaškog bossa koji ga je htio ubiti. Radnja prve epizode započinje Pattyjevom smrću i Michaelovim povratkom u Hill, što uzburka živote Tommyja i njegove obitelji, ali i čitave lokalne mafije. I dok bratov povratak sigurno neće proći bez posljedica po Tommyjevu političku karijeru, Michael će obnoviti stare gangsterske veze uranjajući ponovno u svijet podzemlja. Tommyjeva supruga Eileen, pak, skriva dvije velike tajne - problem s drogom i ljubavnika. I dok se ona povremeno sastaje s bivšim dečkom u lokalnom motelu, nezgodni obiteljski odnosi odražavaju se na njihovu kćer.

Nemilosrdni svijet podzemlja, ambiciozni državni tužitelj, problematična supruga, krvavi obračuni i neželjeni otac koji će im se vratiti u život samo su neki od izazova koji će staviti na kušnju odnos dvojice braće, ali nam i pokazati kako krv nije voda i kako je potrebno mnogo više od različitih životnih putova da se prekine snažna veza bratstva.

Ova dramska kriminalistička serija u tri je sezone ispričala priču o braći koja se nađu na suprotnim stranama zakona, svaki s vlastitim vrijednostima i težnjom zaštite istih. Inspiraciju za seriju autor je pronašao u istinitoj priči o braći irskog podrijetla i suprotstavljenih životnih odabira. James 'Whitey' Bulger ml. bio je gangster koji je deset godina bio pri samom vrhu FBI-jeve liste bjegunaca, a njegov brat William Bulger moćni političar koji je čak bio predsjednik senata države Massachusetts, a kasnije je zauzeo visoki položaj u sveučilišnom sustavu te države. I dok je originalna zamisao bila snimanje filma, autor Blake Master odlučio je odnos braće dinamičnije i detaljnije prikazati kroz TV-seriju, a odlična gledanost prve, potakla je televizijsku kuću Showtime na snimanje još dvije sezone ove dramske kriminalističke serije koja je u mnogočemu uspoređivana s popularnim Sopranosima.

U naslovnim ulogama odličan posao odradila su dva Jasona. Tako se u ulozi brata s krive strane zakona pojavljuje Jason Isaacs, poznat po ulozi Luciusa Malfova u nekoliko nastavaka filmskog mega hita o Harryju Potteru, dok drugog brata, uzornog političara, tumači Jason Clarke. U ulozi Tommyjeve problematične supruge pojavljuje se Annabeth Gish, koju pamtimo po ulogama u serijama 'Zapadno krilo' i 'Dosjei X', a majku braće Caffee tumači Fionnula Flanagan, koja je za tu ulogu i višestruko nagrađena.

Snimana u američkoj saveznoj državi Rhode Island, u gradu Providenceu, serija je tri puta mijenjala ime. Originalan naslov 'Down City' autor je promijenio u 'The Hill' da bi na kraju dobila ime 'Bratstvo'. Zanimljiva je i činjenica kako su sve epizode naslove dobile po religijskim tekstovima. U priči o savezništvu i odanosti, rivalstvu i osveti te obitelji i obvezi podsjetit ćemo se kako je često pogrešno promatrati svijet crno-bijelo i kako su gotovo uvijek svi segmenti života, od obiteljskog do poslovnog, kao i međuljudski odnosi, ispunjeni razno-raznim nijansama.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.