U nedostatku rješenja oni preuzimaju stvari u svoje ruke. Elitna taktička postrojba kanadske policije, tzv. Stratigic Responce Unit (SRU) rješava probleme za koje obični čuvari reda nisu obučeni. Otmice, terorističke prijetnje, dobro organizirane i naoružane kriminalističke skupine neke su od prijetnji s kojima se SRU suočava. Opremljeni najnaprednijim tehnološkim inovacijama i oružjem, članovi specijalnog tima koriste taktička i pregovaračka znanja pri rješavanju opasnih situacija, no ukoliko se miroljubljiv pristup pokaže neuspjelim, ubojita sila elitne jedinice uvest će red. Nezaustavljivu postrojbu SRU čine Ed Lane (Hugh Dillion), Julianna „Jules“ Callaghan (Amy Jo Johnson), Lewis „Lou“ Young (Mark Taylor), Gregory „Greg“ Parker (Enrico Colantoni), Mike „Spike“ Scarlatti (Sergio Di Zio), Roland „Rolie“ Cray (Gabriel Hogan), Kevon „Wordy“ Wordsworth (Michael Cram) te Sam Braddock (David Paetkau).

Autori hvaljene policijske akcijsko-dramske serije „Flashpoint“, koja u svijetu upravo ide u petu sezonu, inspiraciju za fiktivnu jedinicu SRU pronašli su u stvarnoj elitnoj postrojbi Toronta - Emergency Task Force (ETF), koja se bavi slučajevima s kojima se susreću protagonisti serije, te čine seriju realističnim prikazom službe u kojoj na svakom novom zadatku njeni pripadnici riskiraju živote. Od 2008., u zemlji svog porijekla serija se pokazala iznimno uspješnom, baš kao u SAD-u gdje je više od godinu dana na CBS-u bila istovremeno prikazivana uz kanadski CTV i tako uz kanadsku “Due South” postala jedina kanadska serija koja je prikazivana u udarnom terminu na američkoj televiziji. Prema riječima Billa Mustosa, izvršnog producenta serije i suosnivača producentske kuće Avamar Entertainment, „Flashpoint“ je serija koja nije izričito vezana za kanadsku svakodnevicu, njene univerzalne radnje možemo smjestiti u svako veliko urbano središte u kriznoj situaciji. Autori serije Mark Ellis i Stephanie Morgenstern te izvršna producentica nagrađena najvećim priznanjem u televizijskom radu u Kanadi – „Gemini awards“, Anne Marie La Traverse, te izvršni producent Bill Mustos, za glavne protagaoniste, s izuzetkom Amerikanke Amy Jo Johnson, izabrali su redom iskusne televizijske i filmske kanadske glumce - Enrico Colantoni, David Paetkau, Hugh Dillon, Sergio Di Zio, Michael Cram, Mark Taylor i Ruth Marshall. Pilot epizoda serije snimljena je prema istinitom događaju koji se zbio u Torontu 2004., kada je otmičara usmrtio snajperist Emergency Task Forcea. Ellis i Morgenstern napisali su scenarij nakon što su intervjuirali članove specijalne jedinice kako bi što vjerodostojnije prenijeli na male ekrane dramu događaja. Praksa suradnje sa stvarnim sudionicima policijskog odreda se nastavila, a redatelj serije nastojao je prikazati SRU odred kao snažnu cjelinu i jedinku u borbi protiv kriminalna, no istovremeno uloviti onaj ljudski element te pokazati emotivne traume i psihološke tragove koji se neminovno pojavljuju u tako odgovornom i stresnom poslu.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.