Nakon što je saznao da je izravan i posljednji potomak ubojice Van Helsinga, Luke se mora suočiti s nizom tajanstvenih čudovišta, a sve pod krinkom običnog tinejdžera.

Lukeov (Christian Cooke) se život zauvijek promijeni kada mu najbolji prijatelj njegovog pokojnog oca Rupert Galvin (Philip Glenister) priopći da je on pra-pra-unuk i posljednji potomak Abrahama Van Helsinga. Sada Luke mora prihvatiti svoje podrijetlo i započeti borbu protiv stvorenja za koja je do sada mislio da postoje samo u mitologijama. Cijelo to vrijeme Luke ne smije odati da se razlikuje od svojih kolega tinejdžera.

Prelijepa Mina Harker (Zoe Tapper), slijepa pijanistica koja je zapravo stručnjakinja za nadnaravne opasnosti, trenira Lukea kako bi postao ratnik protiv demona, zombija i vukodlaka koji prijete čovječanstvu. Međutim, tu je i opasni vampir Thrip (Mackenzie Crook) koji se napokon dolazi obračunati s Van Helsingovom lozom.


CHRISTIAN COOKE - Luke Rutherford
Christian Cooke glumi od svoje dvanaeste godine kada je dobio ulogu Wilmota Tannera, u seriji 'Wilmot'. Otada se pojavio u 28 nastavaka serije 'Where the Heart Is', devet nastavaka serije 'The Chase' i epizodnoj ulozi u 'Robin Hood and Doctor Who'. Dobio je ulogu i u 'Echo Beach', a nedavno je snimio i seriju 'Trinity'.

PHILIP GLENISTER - Rupert Galvin
Philip Glenister je rođen u Londonu 1963. godine. Školovao se u 'Central School of Speech and Drama' i iza sebe ima ostvaren niz uspješnih uloga na filmu i televiziji. Glumio je u serijama 'Život na Marsu', 'Ashes to Ashes', odigrao ulogu detektiva u 'State of Play', pljačkaša banaka u 'Tuesday', te sramežljivog fotografa u filmu 'Calendar Girls'. Glumio je i u serijama: 'Cranford', 'The Other Boleyn Girl', 'Kingdom of Heaven', 'Hornblower', i 'Vanity Fair'. Philip je nominiran za nagradu RTS Television u kategoriji Najbolji glumac za ulogu detektiva Genea Hunta.

HOLLIDAY GRAINGER – Ruby
Holliday Grainger glumi od svoje šeste godine kada je igrala ulogu u BBC-ovoj komediji 'Alls Quiet on the Preston Front'. Glumila je s Christianom Cookeom kao Megan Boothe u 'Where the Heart Is', te se pojavljivala u brojnim TV dramama poput 'Waterloo Road', 'The Bad Mother’s Handbook', 'Fairy Tales and Robin Hood'.

ZOE TAPPER – Mina Harker
Zoe Tapper je glumila u uspješnoj seriji 'Začarani' Sky TV-a koju je hrvatska publika pratila na Novoj TV. Zoe je svestrana glumica koja je svoju karijeru započela glumeći Nell Gwyn u filmu 'Stage Beauty'. Otada se pojavljivala u brojnim uspješnim TV dramama uključujući naslove 'Foyleov rat', 'Jericho', 'Hotel Babylon' i 'Survivors'.

RICHARD WILSON – Father Simeon
Richard Wilson je rođen u Škotskoj 1936. Radio je kao znanstveni istraživač prije pohađanja RADA-e gdje je diplomirao s 29 godina. Richard je najpoznatiji u velikoj Britaniji po ulozi Victora Meldrewa u seriji 'Jednom nogom u grobu'. Ostvario je također uloge u sljedećim naslovima: 'Only When I Laugh', 'Tutti Frutti', 'Born and Bred', 'Dr Who', i desetak drugih serija, mini serija i filmova.
Richarda smo mogli vidjeti i u 'A Passage to India', i ‘Gulliverovim putovanjima' s Jamesom i Edwardom Foxom. Glumio je također i u filmovima: 'Whoops Apolcalypse', 'Unnatural Persuits', 'A Dry White Season', 'How to Get Ahead in Advertising' i 'Foreign Body'. Wilson je nominiran za ukupno četiri nagrade BAFTA, od kojih je osvojio dvije, jednu nagradu i jednu nominaciju za British Comedy te nagradu National TV.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.