Nesreće se ne događaju slučajno. Dolaskom na pristanište u New Jersey 1937. njemački putnički cepelin sa 97 osoba zapalio se i srušio te u smrt povukao 36-ero ljudi. Mladi inženjer igrom slučaja dozna za smrtonosni plan te započinje utrku protiv vremena kako bi otkrio tajnu koja će zaprepastiti svijet. Kada se novac, politika i djevojka koju voli, umiješaju u čitavu priču, situacija se počinje dodatno komplicirati.
Hindenburška nesreća jedna je od najvećih tajni 20. stoljeća. Veliki putnički cepelin zapalio se na američkom tlu, a živote je izgubilo trinaest putnika, dvadeset i dva člana posade te jedna osoba koja je bila dio posade na tlu. Iako su priče i verzije o sabotaži, pa i samim razlozima, brojne – postoji i ona po kojoj je sam Hitler naredio da se Hindenburg sruši kako bi se osvetio Hugu Eckeneru, vodećem čovjeku najvećeg svjetskog i njemačkog proizvođača cepelin - Luftschiffbau Zeppelin, jer je stao protiv nacista - ništa nije bilo dokazano. Stoga, mini serija u četiri nastavka ne počiva na činjenicama, već je dio pretpostavke, ili još točnije, uzrok rušenja cepelina je plod fikcije. No, iako povijesno netočan, radi se o raskošnom filmskom spektaklu na koji je RTL, u suradnji s TeamWorxom i u koprodukciji s EOS Entertainmentom, uložio 10 milijuna eura. Uočljivi su visoki produkcijski standardi, od same kostimografije pa do specijalnih efekata, koji su zadivljujući prvenstveno zahvaljujući Pixomondu, svjetski potvrđenoj kompaniji za vizualne efekte, koja je, između ostalog, zaslužna za vizualne efekte u filmovima poput “Super 8”, “Iron Man 2”, “Sucker Punch” i “2012”. Glumačke role podijeljene su poznatim imenima njemačke glumačke elite te popularnim internacionalcima, Greti Scacchi, Stacy Keach i Lauren Lee Smith. Prepunom intrige, ubojstva, pa čak i ljubavne priče između siromašnog i zgodnog inženjera cepelina i kćeri izdajničke američke obitelji, koja je filmske kritičare nagnala da “Hidenburg” progalse Titanicom na nebu, mini serija prati dramu putnika, među kojima su i Židovi u bijegu, agenti Gestapa i posada Luftwaffea.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.