Jedne kišne noći rođene su dvije bebe i svaka od njih čeka zagrljaj svoje voljene obitelji. No opsesija muškim nasljednikom i igra sudbine promijenit će im živote. Dječak rođen u trošnoj kolibi otvorit će oči u raskošnoj vili, a djevojčica rođena u svilenoj kolijevci svoje prve korake napravit će među zidovima siromaštva. Cijena za šutnju o ovoj okrutnoj tajni je nekoliko vrijednih smaragda i djevojčica nazvana po njima – Esmeralda. Rođena je slijepa, ali njezina dobrota daje joj dovoljno svjetla za sretan život. Godinama kasnije Esmeralda i Jose Armando će se sresti i zaljubiti. No nakon upoznavanja, stižu i tajne prošlosti …

Esmeralda
Prelijepa, nevina djevojka rođena je slijepa i pogrešno proglašena mrtvorođenčem. Na selu će je odgojiti babica Dominga i dopustiti joj da bude slobodna i nesputana poput bića iz prirode. Esmeralda je zapravo biološka kći imućnih Penarrealovih, a zaljubit će se u Jose Armanda kojeg su oni odgojili i kojemu će roditi dijete.

José Armando
Snažan i atraktivan mladić kojeg je rodila siromašna seljanka i umrla pri porodu. Odgojila ga je obitelj Penarreal kao svog zakonitog sina. Kada ugleda Esmeraldu potpuno će ga opčiniti njezina egzotična ljepota.

Don Rodolfo Penarreal
Bogati i ponosni zemljoposjednik. Opsjednut je muškim djetetom koje će naslijediti njegovo bogatstvo i nastaviti krvnu lozu. Prevaren je da je Jose Armando njegov sin i u laži će živjeti dok se u njegovom životu ne pojavi Esmeralda.

Blanca
Rodolfova otmjena i nesebična žena i Esmeraldina biološka majka. Jose Armanda odgojila je kao svog pravog sina.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.