Ocjena: 7.5/10
Ocjena korisnika: 2/10

Nedužni bjegunac pred zakonom živi u divljini s medvjedom grizlijem i pomaže ljudima koji se nađu u šumi.
Grizzly Adams (The Life and Times of Grizzly Adams) nezavisni je igrani film iz 1974. autora i producenta Charlesa E. Selliera mlađeg. Film je bio toliko popularan da je po njemu snimljena istoimena televizijska serija na NBC-ju. Naslovni lik, kojeg je glumio Dan Haggerty, donekle se temelji na kalifornijskom planinskom čovjeku Johnu "Grizzly" Adamsu (1812.-1860.).
Film i TV serija prikazali su izmišljenog Grizzlyja Adamsa kao šumskog čovjeka koji je pobjegao u planine nakon što su ga optužili za ubojstvo koje nije počinio. Dok se bori za vlastito preživljavanje, Adams spašava mladunče grizlija i daje mu ime Ben. Taj medvjed naraste do goleme veličine odraslog grizlija i postaje Adamsov najbolji prijatelj. Kako je uvijek ljubazan i nježan, Adams otkriva nevjerojatnu sposobnost da zadobije povjerenje većine divljih životinja u okolini te pomaže, katkad spašava, njeguje i pripitomljava životinje mnogih vrsta. Adams je nekoć je bio lovac, a sada, stekavši naklonost prema divljim životinjama, odlučuje da više nikada neće nauditi nekoj životinji koliko god to bude moguće. U televizijskoj seriji Adams ima dva ljudska prijatelja, starog planinskog trgovca po imenu Ludi Jack (Denver Pyle), koji se često vidi sa svojom mazgom ("Broj sedam"), i Indijanca Nakomu (Don Shanks). Adams, Ludi Jack i Nakoma pomažu mnogim posjetiteljima planine, a istovremeno štite divlje životinje.
NBC je emitirao posljednju epizodu serije 21. veljače 1982. u obliku dvosatnog televizijskog filma pod nazivom The Capture of Grizzly Adams u kojem je lovac na glave iskoristio Adamsovu kćer (koja nije ni spomenuta od filma iz 1974.), otevši je kako bi namamio odbjeglog planinskog čovjeka natrag u civilizaciju. Na kraju Adams dokazuje svoju nevinost.

Emitovanje na kanalima:

HTV1  

Sljedeće epizode:

sutra
06:12
Grizzly Adams 2, ep. 13
27. 4. 2024.
06:35
Grizzly Adams 2, ep. 14

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.