Grobnice izgubljenog blaga drevnih Maja prate arheologe dok traže tragove o tome kako su Maje živjele i što im se dogodilo. Ekskluzivnim pristupom pratimo tim koji koristi snimanje miona – revolucionarnu tehniku koja koristi čestice iz svemira – kako bi skenirala kraljevsku grobnicu unutar 1200 godina starog hrama. Drugi tim kopa u dno jezera u potrazi za tragovima zašto su Maje napustile svoje veličanstvene gradove. Ova epizoda istražuje mračne dokaze o ljudskim žrtvama u Copánu u Hondurasu. Zatim, stručnjaci se hrabro hvataju za vulkan koji eruptira u Gvatemali tražeći tragove koji objašnjavaju zašto su Maje napustile svoje gradove, a tim imagine otkriva rezultate njihovog pionirskog pokušaja skeniranja. Hoće li pronaći izgubljenu kraljevsku grobnicu? Koristeći zadivljujući CGI i jedinstven pristup iskapanjima u tri zemlje, Izgubljene grobnice drevnih Maja izvanredna su prilika za pravi napredak u našem razumijevanju onoga što se dogodilo ovoj fascinantnoj civilizaciji.

Bilo je na kanalima:

Viasat History  

PREPORUKE
  • Geniji (2015)

    image
    Documentaries about great American thinkers, and how their ideas have changed the world.
  • Republika (2016)

    image
    Dokumentarnom serijom REPUBLIKA autor Božidar Domagoj Burić vodi nas u povijest jednoga od najvećih fenomena hrvatske i svjetske povijesti - Dubrovačke Republike....
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Gvozdena vrata Balkana

    image
    Dokumentarna emisija o istoriji Srbije.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.