Uz naraciju britanske glumice nominirane za nagradu Oscar Naomi Watts ova dokumentarna serija nudi ekskluzivan i sveobuhvatan pogled na sve ono što je potrebno da bi funkcionirao jedan od najslavnijih i najveličanstvenijih zooloških vrtova na svijetu. Od divljih koala ozlijeđenih u šumskim požarima do srebrnoleđnog gorile od 200 kilograma koji čeka na veterinarski pregled!
Zoološki vrt Taronga u Australiji dom je za više od 5000 čudesnih životinja te 240 strastvenih čuvara i veterinara koji svoju vrhunsku stručnost stapaju s australskom opuštenošću; za većinu je njih to drugi dom. Naime, njihov je posao uistinu poseban! Zoološki vrt smješten je u spektakularnoj luci u Sydneyu, a svake ga godine posjećuju milijuni posjetitelja koji žele izbliza svjedočiti jednoj od najuspješnijih priča o zaštiti prirode na planetu – te vidjeti neke od najnevjerojatnijih stvorenja koje možete i zamisliti. Zoološki vrt upravo prolazi kroz jednu od najvećih promjena u svojoj 101 godini dugoj povijesti, pa nema boljeg trenutka da pokaže svijetu što se zbiva iza vrata tog čudesnog mjesta. Kamere su na licu mjesta i snimaju bez prekida, a u deset epizoda pratimo nevjerojatne priče. Pogledajte izbliza kako je u bolnicu za životinje pristiglo 12 koala teško ozlijeđenih u najgorim šumskim požarima u povijesti Australije. Pratite dramatičnu hitnu operaciju skotne ženke lemura ozlijeđene u napadu. Pogledajte i kako istovremeno veterinarski pregled prolaze tri čimpanze. Doznajte više o čudesnim rasplodnim programima za različite životinje, uključujući morske lavove, tigrove, antilope i nosoroge. Otkrijte što se dogodilo dok su zaposlenici pokušavali pomoći oboljelom sidnijskom dupljašu, najotrovnijem pauku na svijetu. I nemojte propustiti nevjerojatan pokušaj ulaska u povijest dok zoološki vrt daje sve od sebe da bi dva čudnovata kljunaša prebacio u Ameriku. U Zoološkom vrtu Taronga nikad nije dosadno!

Emitovanje na kanalima:

Viasat Nature  

Sljedeće epizode:

Danas
03:25
Zoološki vrt Taronga iznutra 2, ep. 9, Implantat za pande
sutra
04:25
Zoološki vrt Taronga iznutra 2, ep. 10, Roo ne može žvakati
ponedjeljak
03:45
Zoološki vrt Taronga iznutra 2, ep. 11, Charliejeva šetnja
PREPORUKE
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.