Dokumentarna serija od 10 nastavaka "Heroji Vukovara" kroz priče boraca s prve crte obrane grada opisuje vukovarsku bitku. Vidjet ćemo kako je organizirana obrana jednog od glavnih dijelova Vukovara, Borova naselja, u kojem se nalazi slavna Trpinjska cesta. Sve točke obrane Borova naselja prikazane su kroz borbe i djela ljudi koji su branili grad, a samim time i Hrvatsku.
Serija je snimana na autentičnim lokacijama u Vukovaru i Borovu naselju, kao i u ostalim gradovima Hrvatske i inozemstvu gdje žive branitelji Vukovara. Vidjet ćemo i obilje još neprikazanih arhivskih snimaka, iz različitih izvora.
Kako je organizirana obrana? Kako su doživjeli prvi susret s tenkovima? Tko im je došao pomoći? O čemu su razmišljali i što su osjećali kad im je poginuo najbolji prijatelj i suborac? Što su jeli, jesu li spavali? Ovo su samo neka pitanja na koja ćete odgovore saznati od sudionika vukovarske bitke.

Bilo je na kanalima:

HTV4  HTV1  HTV3  Laudato TV  Z1  Televizija Dalmacija  

PREPORUKE
  • Terra X (1982)

    image
    Terra X - Expedition into the unknown.
  • Sukob bogova (2009)

    image
    U deset epizoda serije Borba bogova pripoveda se o mitu, ali i o mitskoj pozadini najvažnijih bogova stare Grčke i nordijskog sveta, o psihološkim, društvenim i...
  • Zapis o zemlji

    image
  • Tarih

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.