Nebojša Čelik, kako preživeti teška vremena

Nebojša Čelik, kako preživeti teška vremena


Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji

"Nakon prve i druge sezone ovog serijala koje su se obraćale mlađim i starijim osnovcima a koje su se bavile razvojnim strahovima, bilo je prirodno da se pređe na probleme adolescenata. Ovom serijom ćemo pokušati da pomognemo sazrevanju generacije pred kojom stoje izazovi novog tehnološkog doba." kaže urednica serije, Ljiljana Stojković. Ona takođe podvlači da su adolescentski problemi goruća tema današnjeg društva s obzirom da će vrlo uskoro baš ti mladi ljudi kreirati budućnost današnjeg društva.
Političke, socijalne, tehnološke i ekonomske promene postavljaju nove zahteve i oblikuju teme ove sezone serije Nebojša Čelik.
Svaka epizoda obrađuje po jednu pojavu, koju je za potrebe serije u toku razvoja projekta izdvojila Desanka Nagulić klinički psiholog, a to su: uzori i idoli mladih, kriza socijalnog identiteta, infomanija, komunikacije i socijalne mreže, eksperimentisanje sa zavisničkim obrascima ponašanja, nasilje, slika o telu i moderni trendovi, novi urbani jezik mladih...
Svaka epizoda sadrži i po jedan dokumentarni segment, intervju sa odabranom javnom ličnošću koja govori o sopstvenom iskustvu na temu epizode. Tako će se u serijalu kao specijalni gosti pojaviti: Branislav Vidaković, Darija Medić, Dragan Mićanović, Ivan Jović Ikac, Ivan Tasovac, Irena Radić, Jelena Milašinović, Katarina Jovanović, Mateja Vidaković, Milena Marković, Nenad Marić Kralj Čačka, Sandra Silađev.
Glavne uloge tumače: Ivan Đorđević- Džudi, Jelena Đokić, Dragan Petrović Pele, Ivan Zarić, Jelena Velkovski, Stefan Bundalo, Aleksandar Kecman i Mina Nikolić
Poseban segmet svake epizode čine i "jutjuberi", čije klipove je kreirala glumica i naša poznata jutjuberka Ana Mandić. Ekipu Jutjubera čine: Antonela Vasić, Ana Stević, Vanja Jovanović
Vanja Stanković, Dimitrije Stajić, Ena Kristina Matošević, Jana Okilj, Katarina Jovanović, Marija Žeravica, Marko Milošević, Saša Nićiforović, Sara Pejčić.
Takođe svaka epizoda u kontekstu teme koju obrađuje izbacuje originalnu pesmu za koju su tekst i muziku pisali Dušan Bezuha i Nikola Čuturilo, a izvode je Master blastersi, bend učenika i učenica muzičke škole koja svoje polaznike podučava savremenoj muzici. Na kraju svake epizode u ulozi komentatora stručni savetnik master psiholog Fedor Munižaba
daje svoju ocenu i komentar na to kako je tema obrađena kroz epizodu, uz to na veoma neposredan način daje stručni savet mladima.
Scenario i režiju potpisuje reditelj Milutin Petrović.

TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.