Beograd u sedamdesetim, prošlog veka: Mlada Jelena, ćerka visokog funkcionera u partiji i uglednog beograđanina i mladi, siromašni Vuk su odlučili da pobegnu iz grada na njen osamnaesti rođendan. Neko je međutim saznao za njihov plan i odlučio da im pomrsi konce. Jeleni je stavljeno sredstvo za uspavljivanje u šampanjac i neko je zaključava u sobu. U isto vreme neko puca u Vladimira, Jeleninog oca. Vuk čuje pucnjavu i pokušava da pomogne Vladimiru. Ljudi, koju dolaze na mesto zločina, su ubeđeni da je Vuk ubio Vladimira. Vuk beži i napušta tadašnju Jugoslaviju.
Nakon tri decenije, želeći da istera pravdu, Vuk se vraća u Beograd sa ćerkom Helen. Vuk ima i sina Majkla, sa kojim je u lošim odnosima. Vuk otvara firmu "Stigma", desna ruka mu je Tatjana Pantić, njegova asistentkinja. Tatjana je potajno zaljubljena u Vuka. Jelena je se udala za Ratka Milijaša i ima sa njim dvoje dece Sašu i Lidiju. Dok Saša uspešno radi kao novinar, Lidija ne uspeva da se ostvari i snađe u životu i često hoda stranputicom. I ako Ratko voli Jelenu, već duže vreme ima aferu sa Sofijom Jovanović, vlasnicom modne agencije. Ratko se trudi da osujeti Vukove planove iz ljubomore, jer zna da su se Jelena i Vuk nekada davno voleli. Saša Milijaš i Helen Despotović se upoznaju. Izlaze zajedno i zaljubljuju se. Niko se i ne nada da će neočekivani susret Saše i Helen postati fatalan za dvoje mladih koji rešavaju da započnu zajednički život. Priča dobija nove dimenzije, kada Saša, u svojstvu novinara časopisa Rumbus stiže u preduzeće Stigma, da napravi intervju sa Vukom Despotovićem i tamo sretne svoju majku Jelenu i svoju voljenu Helen i saznaje da je ona ćerka čoveka, za kojega se smatra da je ubio njegovog dedu. Kasnije se priči priključuje kriminalna organizacija pod imenom "Ptica Feniks", u čije kandže upada Jelenina ćerka Lidija. Jelena oboljeva od tumora na mozgu. Ratko joj ne saopštava dijagnozu.
Ova telenovela je snimana tokom 2004. i 2005. godine. Radnja bazira na scenariju od 110 epizoda, čiji je autor Meksikanac Hoakin Herero Kasasola (Joaquín Guerrero Casasola). Seriju su režirali Andrej Aćin i Miloš Petričić. Glavnu muzičku temu "Sada znam", izvodili su Danica Karić i Dušan Zrnić. Pesmu "Mrva sreće", koja je takođe često korišćena kao muzička podloga, izvodila je Milica Babić. Serija je rađena po ugledu na latinoameričke telenovele, ali je radnja prilagođena našem podneblju.

Bilo je na kanalima:

RTRS PLUS  NTV IC  RTRS  Elta 1 HD  Herceg TV  Pink Soap  HappyTV  BN  BN 2 HD  ATV  Prva  

PREPORUKE
  • In all Friendliness (1998)

    image
    This show is focused on a fictional clinic in Leipzig called 'Sachsenklinik' as well as its staff and patients.
  • Na Dobre I Na Zle (1999)

    image
    Polish medical drama. Real medical cases filled with twists, turns and surprises. The focus of the narrative is on the life of doctors and nurses.
  • Rosamund Pilčer (1993)

    image
    A series of television movies based on the works of Rosamunde Pilcher, a popular British writer of romance novels and short stories.
  • Utta Danella (2000)

    image
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.