Edukativno-zabavna emisija za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole.
….nekada davno, na pustom ostrvu rođen je dječak Nidžo. Bez računara, interneta, enciklopedija i velikih knjiga radoznalo je posmatrao svijet oko sebe. "Zašto, ali, kako, zbog čega?" - postade Nidžo Radoznalac.
Kada je stasao za školu, roditelji ga poslaše u svijet da nauči, sazna i dobije odgovore na pitanja koja ga muče.
Da nepoznato postane poznato i jasno, često mu pomaže i deda Ostoja koji živi na selu. Svoje životno iskustvo i mudrost prenosi na Nidžu, ali i sve radoznale gledaoce.
Radoznalom Nidži pomažu i djeca.
Ipak nauka ima posljednju riječ.
Dok se drugi trude da se "spuste na nivo djeteta", ekipa dječjeg programa svakodnevno pokušava da se "podigne na nivo najmlađih".
A koliko uče od djece pokazaće scenarista Јelena Kojović Tepić, kojoj četvorogodišnji Grišo svaki dan postavi hiljadu pitanja, pa je odlučila da odgovore podijeli sa svima koji su znatiželjni.
U Nidži Radoznalcu roditelji će prepoznati svoje dijete, baka i deda unuče, učiteljica đaka.
Ulogu Nidže Radoznalca igraće Nikola Marić koji se do sada pokazao kao jedan od omiljenih dječjih likova s televizijskih ekrana.

Emitovanje na kanalima:

RTRS PLUS  

Bilo je na kanalima:

RTRS  

Sljedeće epizode:

subota
10:50
Nidžo radoznalac, Ekologija
nedjelja
10:50
Nidžo radoznalac, Nidžine dogodovštine
PREPORUKE
 • Baumhaus (2004)

  image
 • Vrištić

  image
 • Raspevana slikovnica

  image
  Redakcija dečjeg programa RTS u saradnji sa EU realizovala je animiranu seriju "Raspevana slikovnica" od 12 trominutnih epizoda namenjenu predškolcima....
 • Šareni telefončić

  image
  Dječiji program.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.