Godina je 1986. i njihov se svijet raspada.
Serija Deutschland 86, autora Anne Winger i Jörga Wingera, nastavlja priču o Martinu Rauchu, njegovoj teti Lenori i njihovim kolegama iz istočnonjemačke obavještajne službe HVA tri godina poslije događaja u seriji Njemačka '83.
Istočna Njemačka je bankrotirala, perestrojka je stvarnost, terorizam je preplavio Europu, sida sve više uzima maha, a borba protiv apartheida ne sustaje. Nakon što ih je Moskva napustila, vodstvu Istočne Njemačke novac očajnički treba pa svoje tajne agente šalju u eksperiment s globalnim kapitalizmom kako bi spasili socijalistički brod da ne potone.
Nakon što su ga protjerali u Afriku zbog grijehova iz 1983., Martina Raucha sada šalju natrag na teren. Mutni poslovi i opasni zadatak vode ga od Južnoafričke Republike, preko Angole, Libije, Pariza i Zapadnog Berlina natrag u Istočni Berlin gdje se mora suočiti s nemogućom odlukom.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.