Ovo je priča o tome kako je špijun s inicijativom grupu amatera pretvorio u tajne agente i usput izmislio profesionalnu špijunsku igru, koja je odigrala ključnu ulogu u pobjedi saveznika u Prvom svjetskom ratu.
Glumac David Jason (Mućke, Dražesni pupoljci svibanjski, Frostov pristup) istražuje nastanak Britanske tajne službe i otkriva legendarne likove, smione zadatke i improvizirane metode koji su obilježili rane dane špijunaže. Prateći njezin put od nastanka Tajne službe 1909. godine do žarišta špijunaže u uspavanom obalnom gradiću Folkestone, David otkriva nevjerojatne priče o belgijskim izbjeglicama koje su postale prvi britanski profesionalni tajni agenti. Odlazi u Belgiju u najuspješniju špijunsku mrežu iz Prvog svjetskog rata La Dame Blanche kako bi otkrio hrabrost pravih junaka i junakinja koji su ugrožavali svoj život špijunirajući za Britaniju.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.