Snahe u kuhinji zanimljivi je kviz u kojem snahe i svekrve kao par pokušavaj pobijediti jedna drugu. Svaki put, četiri mladenke moraju pripremiti obrok po istom receptu koji je osigurao domaćin. Moraju završiti u određenom vremenskom razdoblju. Dok mladenke pripremaju jelo u studiju, njihove ih svekrve gledaju na ekranu i prosuđuju kako kuhaju. Kad vrijeme istekne, svekrve kušaju jela ne znajući koja jela kome pripadaju i ocjenjuju sva jela između jedan i pet. Tijekom pet emisija na kraju svakog serijala sve mladenke moraju kuhati i biti ocijenjene. Nakon pet emisija slijedi će finale. Snaha s najvišim rezultatom osvojit će pet zlatnih narukvica velike novčane vrijednosti. Ona i njezina svekrva ostat će na izazovu sljedećih tjedana. Međutim, onoga tko ima najniže ocjene zamijenit će drugi par na kraju serijala. Glavna stvar u showu je da snahe i svekrve zajedno pobjeđuju i gube, iako samo snahe kuhaju. Svaki se tjedan u emisiji pojavljuje novi tim. Sve one pokušavaju ostati na natjecanju što je dulje moguće kako bi mogle zaraditi što više novca.
Snahe u kuhinji studijska je kuharska emisija, ali drugačija od ostalih jer sve snahe istodobno kuhaju isti recept ali različitim tehnikama kuhanja. Ali što je najvažnije, to je show koji se bavi i odnosima svekrva prema snahama koji ipak može biti dobar, pa makar kada se zajedno bore za novac.

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.