OPIS

'Duga' je film o djeci u povijesti, njihovim stradanjima u ratovima o kojima se najmanje govori: ratovima među generacijama, koji tinjaju na vječnom prijeporu dominacije, napretka, manipulacije i arhetipskih vrijednosti. To je poticajna i dirljiva priča namijenjena školskoj djeci, ali poučna i odraslima, prepuna povijesnih reminiscenci i narativnih digresija. Događa se u surovom medijevalnom dalmatinskom miljeu, ali je univerzalna budući da na svim točkama našeg uzavrelog svijeta traje ta dramatična štafeta međugeneracijskog nesporazuma, ali jedinog mosta preko kojeg nove generacije mogu ka napretku, ubijajući samozatajne glasnike budućnosti – svoje roditelje, nerijetko nesvjesni trenutka kad su i sami, neumitnim poticajem iskustva, prešli u protivnički tabor.

Slike

Duga

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Oli (2017)

    image
    Priča o izbirljivom dečaku Oliju, koji kada napokon popusti i proba novu hranu, postaje ono što jede i dobija supersile hrane koju je pojeo!
  • Pomoćnik Djeda Mraza 2, čarobna pahuljica (2013)

    image
    Sedmogodišnji Nicolas postao je novi Djed Božićnjak, no misleći da se na svome novom poslu mora ponašati kao da je odrastao, čini se da se zarazio bolešću svih...
  • Barbie i tajna vrata (2014)

    image
    Alexa je vrlo sramežljiva princeza iz suvremenog kraljevstva. Ona otkrije tajna vrata koja vode u čarobnu zemlju...
  • Barbie princeza sa otoka (2007)

    image
    Nakon brodoloma koji je doživjela kao djevojčica, Ro odrasta na napuštenom otoku gdje je naučila govoriti i pjevati uz porodicu životinja: pandu Sagi, paunom...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.